Overige

Naar het theater

Gisteren was het dan zo ver, ik ging voor het eerst met mijn dochter naar het theater. Naar een heus babyconcert, een initiatief van Matilde Castro. Je mag hierbij op het podium met je baby van 4-14 maanden, dus ik mocht er nog net heen met L. Er wordt klassieke muziek gespeeld voor de baby’s, op deze manier laat je je baby kennis maken met muziek.

Bij binnenkomst in het theater worden we ontvangen door een vriendelijke man, die verteld waar we onze jas mogen ophangen, de schoenen moeten ook uit. Want op het podium ligt een wit kleed en dat mag niet vies worden! Ook de kinderwagen moet ik op een speciaal plekje parkeren. De tas mag wel mee naar binnen, maar die moet ik neerzetten bij de stoelen die op het podium staan. En je mag tijdens de voorstelling geen foto’s maken.
We moesten nog even wachten in de hal, dus L kroop vrolijk rond en maakte contact met andere kindjes. Ik had verwacht dat mijn dochter van bijna 14 maanden wel de oudste zou zijn, maar er waren er meer van de zelfde leeftijd.
Al snel had L de trap in de hal ontdekt en klom er steeds weer opnieuw op, terwijl de meeste kinderen braaf bij hun moeders bleven zitten.

Om 10.30 mochten we de zaal in. L had een naamsticker gekregen die ik op haar trui had geplakt. Op het podium staat Matilde, ze zing voor ieder kind dat binnen komt. ‘Goedemorgen L, ga maar lekker zitten’.
We gaan op het podium zitten en wachten tot alle mama’s met kindjes zitten. Ik denk dat we met een stuk of 12 baby’s zijn. Dan begint de muziek, Matilde zit er bij op het kleed en er achter lopen een paar muzikanten rond. L is onder de indruk, ze heeft nog nooit zo lang, zo stil bij mij op schoot gezeten. Ze kijkt steeds achterom naar een violist die heen en weer loopt.
Als er kleine samba-ballen worden uitgedeeld komt L los en kruipt ze er geen. Druk schuddend met de samba-bal probeert ze terug te kruipen. Elke keer klimt ze weer op schoot, maar als ze een nieuw geluid hoort draait ze zich weer om om er heen te kruipen.
Na een kleine 45 minuten mogen de kinderen zelf ook nog even met wat instrumenten spelen. En dan is het tijd om de zaal te verlaten, want er komt nog een voorstelling.

L heeft er van genoten en (zo cliché) als L geniet, geniet mama ook.
Voordat we naar de auto gaan, gaan we nog even de stad in, opzoek naar samba-ballen, maar die hebben we helaas niet kunnen vinden.
Thuis heeft L heerlijk geslapen en ’s middags maak ik L haar eigen samba-bal, met een leeg waterflesje en wat rijst. L heeft zich er heerlijk mee vermaakt.  

Echt een aanrader! Voor herhaling vatbaar.
Website van Babyconcerten

Een gedachte over “Naar het theater

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s