De kokende moeder

52 nieuwe recepten challenge #1

Als thuiswerkende moeder, houd ik meer tijd over om nieuwe recepten uit te proberen.
Tenminste, dat dacht ik voordat ik de keuze had gemaakt om vanuit huis te dan werken.

In de praktijk loopt dit vaak toch anders. Twee, soms drie keer heen en weer fietsen naar school, de kinderen vermaken, afwassen, luiers verschonen, hond uitlaten, boodschappen doen…enz.

Geen tijd

Dus veel tijd om alvast wat voorbereidingen voor het eten te treffen houd ik niet over.  Om nog maar te zwijgen over spitsuur tijdens het koken. Probeer maar eens rustig eten te koken met een hongerige baby en een vermoeide kleuter om je heen. Soms biedt een soepstengel even een momentje van rust.  Maar zo’n soepstengel is snel maar op.  Helemaal als de hond onder je kinderstoel ligt en je een stukje laat vallen.

potato-544073_640
Afbeelding: Pixabay

De challenge

Op een forum, kwam ik de 52 nieuwe recepten challenge tegen. Dat trok mijn aandacht.  Als ik mezelf nou eens zo’n doel stel.  Om, in 2017, 52 nieuwe recepten uit te proberen. Dat komt dus neer op een gemiddelde van 1 recept per week. Dat moet te doen zijn. Hoewel de eerste twee weken van januari aan voorbij zijn.  Maar ik bedacht me ook, dat ik vorige week al een nieuw recept had gemaakt, dus die tel ik gewoon mee.

Op mijn blog zal ik dan steeds een update geven over welke recepten in heb geprobeerd en of ze in de smaak vielen binnen mijn gezin.

Spinazie – kaastaart 

Het eerste recept, dat ik in 2017, heb gemaakt, was de spinazie – kaastaart. Deze viel goed in de smaak.  We houden alle drie van spinazie. En de zelfgemaakte bodem was lekker knapperig en goed gaar. Ook was de taart, met zo veel kaas, niet te machtig. Maar vulde wel goed.  Een aanrader dus!

52 nieuwe recepten 

  1. Spinazie – kaastaart ; Allerhande 

2 gedachten over “52 nieuwe recepten challenge #1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s