De actieve moeder·De creatieve moeder

8 Voorjaarsvakantie-tips. 

Dit jaar moeten we er toch echt aan geloven.
Met een dochter op de basisschool zitten we nu ‘vast’ aan de officiële schoolvakanties.
Hier in het noorden van het land is het deze week voorjaarsvakantie

En dat betekent, een weekje vrij.  Heel gezellig, maar wel fijn om dan ook wat leuke dingen te doen.  Helemaal als je ook nog 2 of drie gastkinderen erbij hebt rondlopen.  
Tijd voor wat handige tips om te doen in de voorjaarvakantie!

Tips voor thuis

Tip 1: Cupcakejes of koekjes bakken.
Dat begint al bij de voorbereidingen, een boodschappenlijstje maken, samen naar de supermarkt om de ingrediënten te kopen die nodig zijn.  Beslag maken, bij koekjes is het natuurlijk leuk om zelf de vormpjes uit te drukken.  En dan wachten tot ze gaar zijn.  Daarna leuk versieren en natuurlijk het leukste; opeten!

Tip 2: Een tent bouwen in de woonkamer.
Met wat oude lakens over de tafel of tussen de bank en stoelen.  Je kunt natuurlijk ook een kant en klaar tentje gebruiken, die je alleen nog hoeft op te bouwen.  Staat garant voor uren speelplezier. Het is ook leuk om in de tent te picknicken.

Tip 3: Gymnastiek in de woonkamer/tuin.
Maak een leuk parcours met een tunnel om doorheen te kruipen. Een stoel om overheen te klimmen of onderdoor te kruipen. Hoepels, boeken, kussens waarmee je van de ene naar de andere moet komen zonder de grond te raken.  Maak met tape en streep op de vloer waar ze overheen moeten ‘balanceren.

13116345_1033235973427775_8887774734111757593_oTip 4:  Verven
Wat de meeste kinderen leuk vinden is verven.  Maar dan niet zomaar verven. Maar op een groot vel papier of stuk behang. In je onderbroek en hemd en lopen over de verf. Of hang en groot vel op (ik gebruik vaak het ikea schoolbord en bijbehorende tekenpapier) en dan met kwasten een mooi kunstwerk maken. Of koop canvasdoeken waarop je de kinderen lekker laat kliederen.

Tips voor een dagje weg

Tip 5: Naar de bibliotheek14723494_1669013566672630_1760682191857123328_n1
Boekjes lezen vinden de meeste kinderen leuk. Dus een uitje naar de bibliotheek is altijd leuk. Zelf boekjes lezen, even klimmen op de boekentrein, een spelletje doen achter de computer, boekjes lezen. Daarna uitzoeken welke boekjes we mee naar huis nemen, want we zoeken er altijd teveel uit. En thuis nog een keer alle boekjes lezen.
Kijk ook eens op de website van de bibliotheek of er leuke kinderactiviteiten te doen zijn.

Tip 6: Naar de (binnen)speeltuin
Bij mooi weer een speeltuin opzoeken, waar je niet zo vaak komt met de kinderen. Of een speeltuinentocht. Van de ene naar de andere speeltuin en overal even spelen. Drinken en wat lekkers mee en je bent zo een paar uurtjes zoet.
Je kunt ook naar een binnenspeeltuin gaan. Houdt er wel rekening mee, dat het daar erg druk kan zijn op een regenachtige vakantiedag.

popcorn-1433327__340
Afbeelding Pixabay

Tip 7: Naar de bioscoop of een filmmiddag thuis.
Naar de bioscoop gaan, hoort wel een beetje bij de vakantie vind ik. Maar dan moet er natuurlijk wel een leuke film draaien.
Je kunt ook thuis een leuke nieuwe film uitzoeken. Zelf popcorn maken en met een dekentje op de bank.

Tip 8: Bezoekje aan een museum
Er zijn veel leuke musea waar voor kinderen van alles te doen is in de vakantie.
Hier in Friesland is in de voorjaarsvakantie de actie ‘Help pake en beppe de vakantie door’. Op vertoon van je pake of beppe(opa of oma) hebben de kinderen gratis toegang. Deze actie is geldig van 21 t/m 24 februari 2017. En voor de kinderen is een dagje opstap met opa en oma vaak ook een feest!
Eigenlijk zou deze actie ook wel voor gastouders mogen gelden 😉

Hopelijk heb ik jullie zo wat leuke tips kunnen geven om de vakantie door te komen.
Heb je zelf nog leuke ideeën?
Laat dan een reactie achter onder deze blog.

3 gedachten over “8 Voorjaarsvakantie-tips. 

Geef een reactie