De moeder

Voor al die lieve, hardwerkende juffen en meesters!

Vandaag bracht ik mijn dochter naar school, maar de deur zat nog op slot.  Spelende kinderen op het plein, wachtende ouders op de bankjes langs de kant.  De school deed mee aan de prikactie van Po in actie.  De leerkrachten deden mee aan de staking van een uur. 

Normaal gesproken begint de school om 8.30 en mogen de kleuters vanaf 8.15 in de klas.  Vandaag werden de kinderen om 9.30 verwacht en ging de deur ook pas echt om 9.30 open.  De leerkrachten van het primair onderwijs maken zich zorgen om de toekomst van het onderwijs.  De werkdruk is hoog, de klassen zijn groot en het salaris is laag. Om deze redenen zijn er nog maar weinig mensen die in het onderwijs willen werken.  18033562_10211138262166498_8988009492168033945_n

Een aantal jaar geleden ben in zelf begonnen met de pabo.  Met een liefde voor kinderen en lesgeven en een moeder en andere familie in het onderwijs, was dit voor mij een logische stap.  Helaas haalde ik de rekentoets niet een heb ik mijn opleiding moeten afbreken. Als onderwijsassistent was er geen werk te vinden. Vandaar de keuze voor werk in de kinderopvang en later als gastouder.  Nu vraag ik me soms wel eens af hoe mijn leven er uit haar gezien als ik nu voor de klas had gestaan.  Dan had ik nooit zo veel tijd en aandacht kunnen hebben voor mijn eigen kinderen.

Ik heb respect voor al die lieve juffen en meesters in het basisonderwijs.  Jullie werken zo hard om het beste uit onze kinderen naar boven te halen.  Zonder jullie zou er helemaal geen onderwijs mogelijk zijn. Maar jullie moeten hier wel eerlijk voor gecompenseerd worden. Jullie kunnen dit niet alleen. Geld voor onderwijsassistentten die staan te springen om jullie te helpen, salarissen omhoog, werkdruk omlaag.

Ik hoop oprecht dat die lieve juffen en meesters hier snel in gesteund worden. Zodat onze kinderen het onderwijs kunnen krijgen waar ze recht op hebben!

Bronnen:
POinactie

POFront

Teken de petitie 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s