De moeder

Het 1e kinderfeestje

Als je kind op de basisschool zit krijg je te maken met het eerste kinderfeestje. Onze dochter gaf haar 1e kinderfeestje toen ze 5 jaar werd. Hoe dat feestje er voor de eerste keer uit ziet lees je in deze blog.

De voorbereidingen voor het 1e kinderfeestje

Gelukkig heb ik de nodige ervaring met kinderen en dingen organiseren. Maar zo’n 1e kinderfeestje feestje voor je eigen dochter is toch wel anders.
Want zij heeft natuurlijk ook eisen te stellen. Hoewel je met 5 jaar nog wel redelijk in een richting op kan sturen.
Omdat mijn dochter 5 werd, besloot ik dat ze 5 kinderen mocht uitnodigen. Maar toen ze alleen meisjesnamen opnoemde, hebben we er een 6e kindje bij gedaan, dan had ze alle meisjes uit groep 2.

Uitnodigingen uitdelen mag niet in de klas

De datum werd, in overleg met oma die kwam helpen, gepland op een vrijdagmiddag. Omdat mijn dochter in de zomervakantie jarig was, hebben we dit 2 weken na de vakantie gedaan.
De uitnodigingen werden gemaakt en uitgedeeld op school. Ook weer zo iets waar je op moet letten. Hier hebben de juffen liever niet dat je dat voor schooltijd in de klas doet. De uitnodigingen hebben we na schooltijd tijdens het ophalen, uitgedeeld.

Lees ook kinderfeestje ideeën

Hoe de middag er uit zag

De middag zag er als volgt uit.
We namen de kinderen op vrijdagmiddag mee uit school. Thuis hebben de meiden eerst hun cadeautjes gegeven en die heeft min dochter gelijk uitgepakt.
Daarna aan tafel om patat met frikadellen en kipnugets te eten.
Ik had kartonnen bordjes en bekertjes gekocht. Dat scheelt een hoop afwas.
Daarna even spelen, zodat wij konden opruimen en de activiteit konden voorbereiden.
Bij de Xenos had ik houten doosjes gekocht, die hebben de meiden beschilderd en versierd met glimmende diamantjes.

1e kinderfeestje

Toen dat klaar was, wilde iedereen de slaapkamer van mijn dochter bekijken.
En daarna zijn we buiten gaan spelen.
We hebben een grote tuin, lekker schommelen, in de zandbak en stoepkrijten.
We sloten af met een plakje cake, versieren met slagroom en hagelslag, en een beker limonade.
De kinderen heb ik, na 4 uurtjes feest vieren, naar huis gebracht. Ze kregen nog een uitdeelzakje mee met een kleinigheidje en wat lekkers er in.

Een geslaagd 1e kinderfeestje

Het was een zeer geslaagd feestje. Mijn dochter kreeg leuke cadeautjes. Zo weet je ook meteen wat anderen geven. Mijn dochter kreeg vooral veel knutsel spullen, maar ook een doosje playmobil en een my little pony. Ik denk dat het bedrag per kind tussen de €5,- en €10,- lag.

Mijn dochter ging ’s avonds moe maar voldaan haar bed in. “Wanneer wordt ik 6? Mag ik dan weer een kinderfeestje geven?”. Mama en oma gingen lekker met de beentjes omhoog . Leuk zo’n kinderfeestje, maar ook best vermoeiend.

Hoe zagen jullie (eerste) kinderfeestjes er uit? Laat een reactie achter onder dit bericht.

Lees ook High tea kinderfeestje

3 gedachten over “Het 1e kinderfeestje

  1. Leuk om te lezen! Mijn dochter wordt eind september 5 en zal dan haar eerste feestje geven. Ze heeft het er al tijden over wie er mag komen, maar ze weet nog niet wat ze wil doen, dat mag ik verzinnen. Leuk om alvast wat ideetjes te lezen, ik wil het het liefst gewoon thuis doen.

Geef een reactie