De werkende moeder

Thuiswerkende moeder werd werkende moeder

Na 2 jaar als gastouder te hebben gewerkt, heb ik voor mezelf gekozen. Ik vond een andere baan. In deze blog vertel ik over mijn keuze om te stoppen met mijn werk als gastouder en over hoe het nu gaat.  Lees je mee? 

Onzekerheid

Ik heb echt met veel plezier als gastouder gewerkt. Maar de onzekerheid die erbij komt kijken, vond ik lastig. Ik had veel kinderen die flexibel kwamen, waardoor mijn inkomen erg wisselend was. Als een kind niet komt, heb ik geen inkomen. Daarnaast had ik bijna alleen maar bso kinderen (buitenschoolse opvang), dus vaak overdag niks en ’s middags het huis vol kinderen. De kinderen waren moe van een dag school en hadden weinig zin om mijn bedachte activiteiten te doen. Kortom,  ik miste uitdaging voor mezelf.

Kiezen voor mezelf en mijn gezin

Ik merkte aan mezelf dat ik het niet meer naar mijn zin had en wilde graag iets voor mezelf doen, in plaats van altijd thuis zijn.  Ook merkte ik aan mijn dochter dat ze het druk vond,  elke middag als zij uit school kwam, waren er ook gastkinderen. We wilden ons huis terug.

Na lang twijfelen, besloot ik om toch weer te gaan kijken naar vacatures. Het liefst voor werk in de kinderopvang.  Ik vond al snel een baan als huishoudelijke hulp via de thuiszorg.  Dit kon ik in de ochtend uren doen, dus combineren met mijn gastkinderen die ’s middags kwamen.

Na op meerdere vacatures in de kinderopvang te hebben gereageerd, vaak waren het 0-uren contracten, dus nog steeds geen zeker inkomen,  werd ik uitgenodigd voor een gesprek. Op een kinderdagverblijf hier een kwartier met de auto vandaan.  Het was een fijn gesprek en we maakten meteen een afspraak om twee ochtenden mee te lopen.

Een baan gevonden

Een dag nadat ik had meegelopen op het kdv werd ik gebeld dat ik was aangenomen.  Wat was ik blij en verrast! Maar toen brak het moeilijkste moment aan,  de gastgezinnen op de hoogte stellen, dat ik over een maand zou stoppen met de opvang. Het kwam voor hun onverwacht,  maar gelukkig pakten ze het allemaal goed op en begrepen ze mijn keus.

De laatste weken voor als gastouder voelde heel gek en dubbel. Ik moest erg aan het idee wennen dat ik straks niet meer elke dag thuis zou zijn. En dat ik mijn eigen kinderen naar een gastouder moest brengen. Ik heb op een fijne manier afscheid kunnen nemen van mijn gastkinderen. Ze hebben een cadeautje van mij gekregen en ik kreeg cadeautjes van hun.  Heel dankbaar ben ik, dat de ouders het vertrouwen in mij hadden om hun kinderen bij mij achter te laten.  Ik heb mijn werk als gastouder met veel liefde uitgevoerd.

Hoe gaat het nu?

Inmiddels zijn we al zo’n 3 maanden verder.  Ik voel me erg op mijn plek op het kinderdagverblijf waar ik nu werk.  Fijne collega’s, lieve kinderen. Ik vind het erg prettig om meer mensen om me heen te hebben en om dingen met elkaar te kunnen overleggen of bespreken.

Mijn eigen kinderen gaan naar een gastouder en bso.  Ik vond het, vooral voor de jongste, erg spannend om ze weg te brengen . Hij is vanaf dat hij 6 maanden was,  altijd bij mij thuis geweest.  Maar het is ook goed voor ons.  Ik heb mijn eigen ding en hij leert met andere kinderen spelen in een andere omgeving dan thuis.  Soms laat ik hem huilend achter, maar het gaat gelukkig steeds beter. En ik weet dat het vaak snel over is en hij het naar zijn zin heeft bij de gastouder. Hij is in goede handen.

Ook thuis in het huishouden is het even wennen.  Ik ben vaak later thuis.  Mijn man haalt de kinderen op en kookt alvast.  Ik kan zo aanschuiven als ik thuis kom.  En het huishouden komt nu echt op mijn vrije dagen aan of avonduren aan ipv elke dag een beetje doen.  Langzaamaan vindt alles zijn weg.

Ik ben blij met de keuze die ik heb gemaakt en sta er nog steeds achter.  Met veel liefde heb ik voor mijn eigen kinderen gezorgd, maar nu is het tijd voor nieuwe uitdagingen.

 

Volg mamajezzblog ook op Facebook en Instagram

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s