De werkende moeder

Mijn leven als werkende moeder #1 – Jessica

Dit is de eerste blog in de serie: mijn leven als werkende moeder.
Ik trap zelf af met de eerste blog.
Hoe combineer ik mijn werk en gezinsleven?
Lijkt het jou leuk om een gastblog te schrijven over jou leven als werkende moeder? Stuur mij dan een bericht via het contactformulier.

 

Ik ben Jessica, 29 jaar Moeder van twee kinderen, een dochter van 6 en een zoon van 2,5. Ik ben getrouwd met een lieve man, die sinds deze week weer in ploegen werkt i.p.v. in de dagdienst.
In deze blog neem ik je mee, in hoe onze week er bij ons thuis uit ziet.

Een andere baan, na thuis werken

Een klein half jaar geleden koos ik ervoor om, na ruim twee jaar als gastouder thuis te hebben gewerkt, weer in de kinderopvang te gaan werken.
Een baan buitenshuis. Ongeveer een kwartier rijden van mijn woonplaats.  Een contract van 10-20 uur per week. Een mooie kans voor mij om weer samen met collega’s te gaan werken, weer even uit huis te zijn in plaats van altijd thuis.

Maar dat was wel even een omschakeling, van een mama die altijd thuis is, naar een mama die ineens 3 dagen pas om 18.30/19.00 thuis komt. En dan stiekem ook wel een beetje moe is na een dag werken. Zowel voor mij, mijn man als voor de kinderen was dit wel even wennen. Want nu stond niet meer elke dag het eten om 18.00 op tafel. En de kinderen liggen ook niet elke dag om 19.00 in bed.

Naar de gastouder en bso

Toen ik begon met werken, zijn we opzoek gegaan naar een gastouder die onze beide kinderen kon opvangen. Helaas is hier de vraag naar gastouders groter dan het aanbod. Zodoende kwamen we er op uit, dat de jongste 3 dagen per week naar de gastouder gaat en de oudste 2 middagen naar de bso (buitenschoolse opvang) en een ochtend en middag naar de zelfde gastouder als de jongste.
Ik begin zelf op maandag om 9.00 met werken, zo kan ik mijn dochter zelf naar school brengen en daarna de jongste naar de gastouder, of ze pikt hem bij school op.
Op dinsdag begin ik pas om 14.00 met werken, ’s ochtend doe ik het huishouden of boodschappen en rommel ik fijn wat samen met mijn zoon in huis. En breng ik hem naar de gastouder voordat ik ga werken.  Op donderdag begin ik om 8.00 met werken en breng ik de kinderen ’s ochtends bij de gastouder, zij brengt de oudste naar school en haalt haar weer uit school.
Mijn man haalt elke middag de kinderen op bij de gastouder en van de bso. En kookt daarna het eten. Als ik thuis kom schuif ik zo aan tafel, en daarna ruimt de een op en de ander brengt de kinderen naar bed.
Op woensdag en vrijdag ben ik vrij, doe ik het huishouden en de boodschappen, kan mijn dochter speelafspraakjes maken na schooltijd en gaat ze naar zwemles.

Man werkt in ploegen

Een fijn ritme, maar er gaat nu wel weer het een en ander veranderen. Mijn werkt sinds deze week weer in ploegen. Dat heeft hij eerder gedaan, maar toen werkte ik thuis.
Hij werkt in een cyclus van 9 dagen. 3 vroeg, 3 laat, 3 vrij.
Als zijn vrije dagen op doordeweekse dagen vallen, gaan de kinderen wel naar de opvang, om voor hun zo veel mogelijk het ritme er in te houden. En zodat hij in huis kan klussen.
Als zijn vrije dagen in het weekend vallen hebben we tijd voor het gezin.
In zijn vroege diensten kan hij de kinderen op tijd ophalen van de opvang en eten koken wanneer ik laat klaar ben met werken.

Als hij late dienst heeft, brengt hij de jongste naar de gastouder voordat hij gaat werken.
Op de dagen dat ik laat huis ben, mogen de kinderen bij de gastouder avondeten.
Ik kan ze dan ophalen en naar bed brengen en daarna zelf eten.

Soms moet ik ’s avonds weg voor een vergadering of iets anders. Meestal is mijn man dan wel thuis. Anders moeten we opzoek naar een oppas. Vaak valt er wel wat te regelen.
Sporten doe ik niet meer omdat, wat ik deed op mijn werkdagen valt en ik dat gewoonweg niet red met de tijd. Daarnaast vind ik het ook wel fijn om ’s avonds gewoon lekker thuis te zijn.
Ik probeer op mijn vrije dagen zo veel mogelijk op de fiets te doen en wandel dan extra lang met de hond.

Een hele organisatie maar uiteindelijk redden we ons wel en proberen we het voor iedereen zo prettig mogelijk te maken.

 

Afbeelding: Pixabay

2 gedachten over “Mijn leven als werkende moeder #1 – Jessica

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s