De werkende moeder·Gastblog

Mijn leven als werkende moeder – Susanne

Elke woensdag plaats ik een gastblog in de serie: mijn leven als werkende moeder.
Deze week vertelt Susanne hoe zij haar werk en gezin combineert. 
Lees je mee?

Ik ben Susanne, 34 jaar en sinds 7 maanden moeder van een dochter. Ongeveer 4 maanden na haar geboorte ben ik weer aan het werk gegaan. Gelukkig niet fulltime, maar 3 dagen in de week. Daarnaast blog ik op ‘Suus cup of tea’ en omdat ik een kantoorbaan heb, ben ik ook nog soms in de sportschool te vinden. Met nadruk op soms.

Processed with VSCO with c3 preset
Susanne met haar dochter

Man werkt fulltime continu-diensten

Mijn man werkt fulltime in continue-diensten. Dit houdt voor hem in dat hij 7 dagen werkt en afwisselend dag-, middag-, en nachtdiensten draait. Na deze 7 dagen heeft hij 4 dagen weekend. De weken zien er bij ons dus niet allemaal hetzelfde uit en dat is niet echt heel prettig voor iemand die erg baat heeft bij structuur (steekt vinger op).

Er zijn soms dagen dat ik er echt weer naar uitkijk om te mogen werken (als er tandjes komen ofzo… ) maar zelfs dan kijk ik halverwege mijn werkdag de uren weg om weer bij mijn dochter te kunnen zijn. Nou zal het ook wel meespelen dat ik inmiddels alles wel heb gehaald uit mijn werk en dus uitdaging mis, maar doordat ik heel makkelijk mijn werkdagen kan switchen is het wel een ideale baan met een baby en een man met wisselende diensten.

Dochter naar de opvang of thuis bij papa

Als ik werk, is mijn dochter op de opvang of is mijn man thuis. Ze gaat in totaal 2 dagen per week naar de opvang en heeft het gelukkig erg naar d’r zin. Ze sturen ook elke dag een foto door en vertellen elke dag in een speciale app een verhaaltje over hoe ze het gedaan heeft en met wat en wie ze gespeeld heeft. Ontzettend leuk om dat te krijgen als je op je werk zit natuurlijk.

De derde dag dat ik werk is in principe mijn man thuis. Echter omdat het rooster van mijn man onregelmatig is, is mijn 3e werkdag ook onregelmatig. En daarom ben ik zo blij met mijn werkgever die daar geen probleem van maakt.

Hoe houden we overzicht

Om nog enigszins overzicht te houden van onze werkdagen hebben we onze digitale agenda’s gekoppeld en alle werkdagen ingevuld. Zo kunnen we direct van elkaar zien of er dagen zijn dat we beide moeten werken en er extra opvang geregeld moet worden voor onze dochter, of dat er werkdagen geruild moeten worden of iets dergelijks.

Gelukkig wonen mijn schoonouders in de buurt die graag op onze dochter passen als dat nodig is. Moet het alleen niet in de zomer zijn als ze 4 maanden met de boot weg zijn. Dan is het maar te hopen dat onze werkgevers niet ineens beslissen dat we op een bepaalde dag verplicht aanwezig moeten zijn, want dan moeten we onze baby meenemen. Of mijn ouders vragen, maar die wonen niet echt in de buurt.

Op zich hebben we het goed geregeld vind ik zo. Ondanks dat niet elke week hetzelfde is, is het rooster van mijn man is wel al heel lang van te voren bekend dus we kunnen op tijd opvang regelen.

93DC351C-915B-47EB-A8C7-6495B23FF2B4

Tijd maken voor het gezin

Het nadeel van het werk van mijn man is dat we eigenlijk amper samen thuis zijn. We wisselen onze werkdagen steeds af. Als hij niet werkt, kan ik gaan werken en op zaterdag en zondag is hij 9 van de 10 keer ook aan het werk. De keren dat we dus wel samen thuis zijn, blokken we dan ook in de agenda en zijn in principe alleen voor onszelf zodat we ook met zijn drieën als gezin iets kunnen ondernemen. Of eindelijk die badkamer kunnen schoonmaken ;-).

Ooit zal ik wel van baan willen veranderen, of voor mezelf willen beginnen. Maar de zekerheid en flexibiliteit van mijn werkgever is ook wel erg fijn met een kind.

We zien wel wat de toekomst brengt!

Lieve Susanne, wat fijn dat je zo’n flexibele baas hebt waardoor je relatief weinig oppas hoeft te regelen.
Bedankt dat je je verhaal met ons wilde delen!

Lijkt het jou leuk om een gastblog te schrijven over jou leven als werkende moeder? Stuur mamajezzblog dan een bericht via het contactformulier.

Lees ook: Het verhaal van Jessica

Uitgelichte afbeelding: pixabay

Een gedachte over “Mijn leven als werkende moeder – Susanne

Geef een reactie