De kinderen·De moeder

De magie van Sinterklaas

Vol verwachting klopt ons hart, zou de goede Sint weer veilig in Nederland wel aankomen dit jaar?  Een paar dagen voor de intocht, kijken we vol verwachting naar het sinterklaarjournaal om te zien of Sinterklaas al op de boot zit. Met een dochter van 6 en een zoon van 2,5 in huis, komen we al fijn in de Sinterklaar-sfeer. 

Eindelijk is het zo ver, het is zaterdag en de intocht is vandaag. 
Als mijn kinderen ‘s ochtend beneden komen, liggen er twee cadeautjes op tafel met een briefje erbij ‘Piet was hier’. Nouja zeg, we hebben onze schoen nog niet eens gezet, Sinterklaas is nog niet in het land en toch al cadeautjes! In de cadeautjes zaten 2 pietenpakken. Mijn dochter trok deze meteen aan en ging in haar pietenpak mee boodschappen doen. Onderweg kwamen we meer kinderen tegen die al verkleed waren. 

De intocht op tv

Om 12.00 zaten we met het hele gezin klaar op de bank, met (chocolade)pepernoten op tafel. Klaar voor de intocht op tv. Heel even leek het er op dat de stoomboot dit jaar in Engeland zo aanleggen, maar gelukkig had Sinterklaas alles op tijd in de gaten en kwam de goedheiligman samen met zijn roetveeg pieten aan in Zaanstad. 
De pieten hadden op de boot alle chocoladeletters uit de doosjes gehaald en geproefd, die werden in Zaanstad gelukkig wel weer opnieuw gemaakt. Maar terug in het goede doosje doen, ging niet helemaal goed. Als dat maar goed komt…Van Sinterklaas mochten alle kinderen ‘s avonds hun schoen zetten. 

Naar de intocht

Toen de intocht was afgelopen op tv, stapten wij in de auto, op naar de intocht bij ons in de buurt. 
Met een stuiterende dochter en een enthousiaste zoon, liepen we door de winkelstraat, richting de haven. Door de luidsprekers hoorden we dat Sinterklaas al aan land was. Dus liepen we nog een pasje harder.We zochten een plekje langs de weg en na even wachten werd ons geduld beloond, Sint en zijn gevolg kwamen voorbij. De tekeningen hebben we aan een piet meegegeven, want Sinterklaas had geen tijd voor ons. Daarna kwam de pietenband voorbij en hebben we vrolijk mee staan dansen en zingen. 
Ook het paard van Sinterklaas hebben we van dichtbij kunnen bekijken en we hebben gezien hoe de Sint op zijn paard klom. Daarna via een omweg terug naar de winkelstraat, zodat we Sinterklaas en de pieten nog een keer voorbij konden zien komen. Ook deze keer zag Sinterklaas ons niet. Maar we hebben wel veel pieten een high five kunnen geven. Mijn dochter was erg enthousiast, mijn zoon werd naarmate we er langer waren, steeds losser, maar als piet te dichtbij kwam,ging hij veilig tussen mama’s benen staan. 
Ik genoot ervan om mijn kinderen zo te zien genieten. 

Sinterklaas sfeer in huis

‘s Avonds werden de schoenen gezet. Terwijl mijn dochter een heel repertoire aan sinterklaasliedjes zong, danste mijn zoon mee, zette de schoenen recht en wisselde zijn laars nog om voor zijn schoen. Voor mama zette hij zelfs 2 schoenen op de mat! (Bof ik even!) 

De volgende ochtend vol verwachting de gang in, zouden de schoenen gevuld zijn? Ja! Cadeautjes, chocoladeletters! Maar he, Lyanne heeft een J, Mama Jessica een F, Fabian een J en papa Johan een L in zijn schoen. Die pieten hebben alle letters in de schoenen gedaan.

Ik geniet echt bij de blije koppies van mijn kinderen. Vroeger vond ik het zelf altijd leuk om Sinterklaas te vieren, maar nu ik 2 kinderen hebben die er allebei in geloven, is het nog leuker. Het plezier, de warmte, de huiselijkheid, lekker kneuterig op de bank Sinterklaasfilms kijken. Pakjes avond met opa & oma en later ook nog met pake & beppe.
Ik houd niet zo van de winter, maar de Sinterklaastijd maakt het wel fijn. 
We hebben de aftelkalender van Annekoendigitaal opgehangen om inzichtelijk te maken hoe lang het hele feest duurt. Want ondanks dat het allemaal erg leuk is, merk ik vooral  aan mijn dochter dat ze het ook allemaal wel spannend vind. 
Maar vooralsnog genieten we ervan en maken we er een feestje van. 
Want het kan zomaar zijn, dat de magie er volgend jaar voor de oudste al een beetje vanaf begint te raken. Als ze gaat twijfelen of hij wel echt bestaat. 

Houd jij ook van het Sinterklaasfeest of vier je liever kerst? 
Laat een reactie achter onder deze blog. 

Lees ook: 11 november is de dag

Geef een reactie