De creatieve moeder·De moeder

Onze kerstboom

Tot een aantal jaar geleden hing onze kerstboom vol met bij elkaar passende versieringen en glazen kerstballen. Maar sinds we kinderen hebben is dat veranderd.  En dat vind ik niet erg, de boom ziet er ieder jaar weer anders uit. 
Lees je mee?  

Plastic kerstballen

Toen onze dochter net kon lopen, kwamen we tot de conclusies dat die glazen kerstballen, in de kerstboom, dat jaar niet handig waren.  Ook hadden we een grote hond met zo’n gezellige kwispelende staart. Die zwiept natuurlijk zo de kerstballen uit de boom. Daarom zijn we opzoek gegaan naar plastic kerstballen. En eerlijk gezegd vind ik deze ook erg mooi.
We hebben blauwe, glanzend en mat en zilveren kerstballen.  De piek is trouwens wel van glas. Maar die zit zo hoog, daar kan een hondenstaart of dreumes of peuter niet bij.

Zelfgemaakte versiering

In de loop der jaren is er steeds meer versiering bijgekomen voor in de kerstboom. De kinderen knutselen wat voor in de boom, thuis of op school.  Mijn dochter maakt sterren met de strijkkralen.
Die ze overigens ook bij familieleden in de kerstbomen heeft gehangen, tijdens de kerstdagen. Of die daar net zo blij mee zijn als ik, weet ik niet. 

Vorig jaar kwam ik een kerstbal tegen met daarop een afbeelding van een Berner Sennen (zo’n hond hebben wij), deze kon natuurlijk ook niet ontbreken in onze boom. 

Ook heb ik zelf kerstboompjes gehaakt, die hangen in de kerstboom. 

Een kerstboom met herinneringen

En we hebben een nieuwe traditie in het leven geroepen;
De kinderen mogen van in de winkel iets uitzoeken om in de kerstboom te hangen. De kerstbal die mijn dochter de eerste keer heeft uitgezocht, was van glas en is helaas gesneuveld.  
Dit jaar koos ze voor een rode glitter strik. 
Mijn zijn koos voor een houten hanger met daar op een sneeuwpop en kerstboom.
Ze hebben allebei hun eigen versiering in de boom gehangen. 
Mijn zoon heeft geholpen met de kerstboom versieren, hij ging het helemaal in op. De onderste rand van de kerstboom hing vol met kerstballen en andere versiering. En als ik iets wilde ophangen, wees hij aan waar het moest. 

 

Ik wil mijn kinderen ieder jaar iets laten uitzoeken. Zo wordt de kerstboom ieder jaar een beetje persoonlijker, met mooie herinneringen. Leuk voor later!

Hoe ziet jullie kerstboom er uit?
Is het een bonte verzameling van versiering of een super strakke trendy kerstboom? 
Laat een reactie achter onder deze blog.

Lees ook: Creatief met kerst

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s