De kinderen·De peuter

Cadeau tips 9x inspiratie voor een peuterjongen

Over anderhalve maand is het alweer zo ver, dan wordt onze zoon 3 jaar.
Ik vind het lastig om te bedenken, wat we hem voor cadeau zullen geven. We hebben nog veel speelgoed liggen van zijn zus. En ook met Sinterklaas is hij goed verwend.
Met wat hulp van mijn
facebook vrienden maakte ik een verlanglijstje voor mijn zoon.
Ik zet in deze blog de 9 leukste cadeautips op een rijtje.

Tip 1: Een traptrekker met aanhanger

Voor zijn eerste verjaardag kreeg onze zoon een looptrekker met aanhanger. Hier speelt hij nog steeds veel mee. Zowel binnen als buiten. De stap naar een traptrekker zou dus erg leuk zijn. Ook mooi om te oefenen met leren fietsen.

Tip 2: Buitenspeelgoed

Buitenspeelgoed werd veel genoemd als tip voor een 3-jarige. Dat kan van alles zijn. Een voetbal, skippybal, zandbakspeelgoed, een (loop)fiets. Nou hebben we in de loop der jaren heel wat buitenspeelgoed verzameld. Maar het een en anders is wel aan vervanging toe. En als je twee kinderen hebt, is het ook handig om sommige dingen dubbel te hebben.

Tip 3: Een houten trein

Onze zoon heeft al een houten treinbaan, met treintjes. Het leuke hiervan is dat je met sinterklaas of kerst of volgende verjaardagen, uitbreindingssets kan geven voor de treinbaan. Dus zeker een leuke cadeau tip voor een peuter.

Tip 4: Auto’s en trekkers

Eigenlijk alles wat rijdt of deurtjes heeft of waar een aanhanger achter kan. Mijn zoon is vooral gek op trekkers, maar ook met auto’s speelt hij graag.
Op zijn lijstje heb ik een autokleed staan.
Ook de Waytoplay kreeg ik vaak als tip.

Als je liever voor grotere auto’s en trekkers wil gaan. Kijk dan eens naar de trekkers en machines van Bruder onze zoon heeft hier inmiddels al een aardige verzameling van, omdat zijn papa dat stiekem ook heel leuk vindt.

Tip 5: Spelletjes

Cadeautips voor peuters die ook veel werken genoemd waren spelletjes. Memory, domino, het knappe koppenspel, kleuren torentjes, krokoloko, bambino loco. Genoeg leuke en leerzame spelletjes voor 3-jarige kinderen. Alvast een klein beetje voorbereiding op de basisschool.

Cadeautips peuter jongen

Lees ook: Cadeautip voor meiden van 8

Tip 6: Constructie materiaal

Duplo is wel een van de bekendste soorten constructie speelgoed. Maar is er nog zo veel meer. Wat dacht je van bijvoorbeeld Kid K’nex, speciaal voor kinderen van 3-5 jaar. Kies je liever voor houten speelgoed? Kijk dan eens naar de leuke constructie sets van Eichhorn. 

Tip 7: Verkleedkleren

Welk kind vind het nou niet leuk om zich te verkleden? Onze zoon trekt regelmatig de prinsessenjurk van zijn zus aan. Niks mis mee! Maar misschien vind hij het ook wel leuk om zich te verkleden als een stoere brandweerman, politie-agent, indiaan of superheld.

Tip 8: Voorleesboeken

Voorlezen is en blijft belangrijk voor de taalontwikkeling van je kind. Dus een mooi voorleesboek is altijd leuk.
Tip de muis en Boer Boris zijn hier thuis op dit moment favoriet.

Tip 9: Knutselspullen

Ook leuke cadeau tips die ik kreeg waren knutselspullen. Een eigen kinderschaar, een pakje vouwblaadjes, stempels of stickers doen het ook altijd goed bij peuters. In veel winkels kan je ook kant en klare knutselsets kopen.

Heb jij nog leuke cadeau tips voor de 3e verjaardag van mijn zoon? Laat dan een bericht achter onder deze blog.

Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en andere leuke berichten via mamajezzblog op Instagram of Facebook.

Let op, deze blog bevat affiliatie links.

Een gedachte over “Cadeau tips 9x inspiratie voor een peuterjongen

Geef een reactie