De actieve moeder

5 tips voor een regenachtige dag

Het regent, niks aan, wat zullen we eens doen vandaag? 
In deze blog verzamelde ik 5 activiteiten om te doen op een regenachtige dag.
Wat doen jullie als het de hele dag regent? 

1. Knutselen

Een tijdje terug schreef ik een blog over knutselen met kinderen. Mijn kinderen vinden het altijd wel leuk om iets te knutselen of verven. Zoek eens op Pinterest naar leuke ideeën. Of haal een grote doos in de supermarkt, waar je iets leuks van kan maken.
Zo maakte mijn dochter laatst een konijnenhok voor haar knuffel. Maar dozen worden ook regelmatig omgetoverd tot huizen voor de Playmobil of auto garages. 

2. Wat lekkers bakken

Cakejes of koekjes bakken en daarna versieren is hier altijd een succes. En je hebt meteen een uitje naar de supermarkt om de ingrediënten te kopen.

3. Spelletjes doen

Monopoly, kwartet, memory, Knibbel knabbel knuisje, genoeg leuke spelletjes voor jong en oud.
Ook een leuk idee, zelf een spelletje maken en daarna spelen. Bijvoorbeeld memory of mens erger je niet. Of maak eens een duplo bordspel.

var bol_sitebar_v2={“id”:”bol_1627658170461″, “baseUrl”:”partner.bol.com”,”productId”:”9200000022664459″,”familyId”:””,”siteId”:”1007545″,”target”:true,”rating”:true,”price”:true,”deliveryDescription”:true,”button”:true,”linkName”:”Monopoly%20Junior%20-%20Bordspel”,”linkSubId”:””};https://partner.bol.com/promotion/static/js/partnerProductlinkV2.js

4. Bouwen

Haal alle duplo, lego of blokken uit de kast, maak samen met je kind de grootste kastelen of maak een extra grote spoorbaan met tunnels of bruggen. Je hebt even werk om het samen te maken. Maar daarna staat het garant voor een hele tijd speelplezier. Ook met de regenboog van grimms kan je op een regenachtige dag hele mooie dingen bouwen om mee te spelen.

var bol_sitebar_v2={“id”:”bol_1627658283651″, “baseUrl”:”partner.bol.com”,”productId”:”9200000039905726″,”familyId”:””,”siteId”:”1007545″,”target”:true,”rating”:true,”price”:true,”deliveryDescription”:true,”button”:true,”linkName”:”New%20Classic%20Toys%20100%20Bouwblokken%20in%20Ton%20-%20Vers…”,”linkSubId”:””};https://partner.bol.com/promotion/static/js/partnerProductlinkV2.js

5. Toch even naar buiten

We zijn niet van suiker. Laarzen, regenjassen en regenbroeken aan. Lekker in de plassen stampen. Wij maakten van een plastic zakje en en touwtje en vlieger.
En daarna binnen opwarmen onder een dekentje met een leuke film.

Hebben jullie ook tips om te doen op een regenachtige dag? Laat een reactie achter onder deze blog.

2 gedachten over “5 tips voor een regenachtige dag

Geef een reactie