30 dagen bloggen·De kinderen·De peuter

De bananen-fase

Van huis uit ben ik gewend om fruit te eten. Altijd stond er een fruitschaal op tafel met daarin verschillende soorten fruit. Ik vind zelf ook bijna alle soorten fruit wel lekker.
Het zal je dan ook vast niet verbazen dat er nu bij mij thuis ook een grote schaal met fruit op de keukentafel staat.

Verschillende soorten fruit

Mijn dochter van 6 krijgt iedere dag fruit mee naar school. En dat gaat altijd op. Soms eet ze zelfs ook nog een stukje schoolfruit .
Mijn dochter heeft een tijdje een fase gehad dat ze alleen maar bananen wilde eten. Inmiddels kiest ze liever voor een peer, druiven of een kiwi, maar ook zit er regelmatig een banaan in haar tas naar school.

De bananen-fase

Nu zit mijn zoon in de bananen-fase. Het leuke is dat hij eigenlijk iedere dag wel om een banaan vraagt soms zelfs meerdere keren op een dag. Maar iedere dag een banaan, is dat wel goed?
Ik houd zelf wel van een beetje variatie, maar dat gaat er bij mijn zoon niet in. Wat ik ook aanbied, hij wil niet eens proeven.
Nou is het bij mij dochter wel goed gekomen, dus ik hoop dat dat bij mijn zoon ook gebeurd. Ik wacht het af.

Fruitsapjes!

Om toch wat te variëren in fruit heb ik de oplossing gevonden; Fruitsapjes, verschillende soorten fruit in de blender met wat (vers geperste) sinaasappelsap of yoghurt. Mijn zoon drinkt het in een keer op. En als het goed in de smaak valt, drinkt hij meerdere glazen op een dag.
Zo krijgt hij toch een gevarieerd aanbod aan vitamines binnen.

Eet jouw kind graag fruit? Wat is zijn favoriet?
Laat een reactie achter onder deze blog.

Lees ook: Grapefruit-zomerfruit smoothie

30 dagen bloggen

03/30

2 gedachten over “De bananen-fase

Geef een reactie