30 dagen bloggen·De actieve moeder

Kinderboerderij De Naturij in Drachten

De lente is begonnen!
En dat betekend, meer zon, lekker naar buiten.
Wij gingen een dagje naar de Naturij in Drachten, de grootste kinderboerderij van het noorden en Zilver in het ANWB-leukste-uitje van Friesland in 2019.
Tijd voor een review van onze belevenissen.

Naar de kinderboerderij

In de zomerperiode is kinderboerderij de Naturij dagelijks geopend vanaf 9.00. Maar ook in de wintermaanden zijn ze dagelijks open, alleen dan een uurtje korter, vanaf 10.00.
Samen met mijn kinderen vertrok ik rond een uur of 10.00 richting de kinderboerderij. Het was voorjaarsvakantie en mooi weer. Voor ons is het een klein half uurtje rijden.
Toen wij rond 10.30 aankwamen was het al best druk op de parkeerplaats. Maar gelukkig wisten we nog een plekje te vinden.
Voor €15,- waren we binnen met z’n drieën.

Kinderboerderij de naturij

De speeltuin en de dierenDe kinderen vlogen meteen de speeltuin in. De speeltuin is ruim opgezet, met veel verschillende speeltoestellen alle leeftijden. We gingen van de ene naar de andere glijbaan, naar de schommels, even springen op het springkussen, samen op de wipwap en weer terug naar de glijbaan.
Na ruim 3 kwartier hadden we op wat kippen na, nog geen dieren gezien. Tijd om een rondje te gaan lopen.
Er staat een grote schuur waar je naar binnen mag, hier zijn onder andere konijnen en cavia’s.
We liepen langs de kippenren, met verschillende soorten kippen, ook hier kan je binnen kijken. Dus je hebt altijd kans dat je wat dieren ziet lopen.
Langs de varkens, die net met z’n tweeën de stal uit kwamen, liepen we door richting het kabouterpad.
Er zijn verschillende paden die je door het park kan wandelen. Een kabouterpad met vragen, een kikkerpad of het blote voeten pad.
De hebben koeien en de ezel geaaid. En liepen zo weer terug naar de voorkant van het park. Daar bevind zich de geitenbisro, waar je de geiten kan aaien en brokjes (tegen betaling) kan voeren. En het reptielenhuis.

Binnen spelen

Ook bij minder mooi weer kan je je prima vermaken bij de Naturij. Namelijk in de speelhal. Een ruime hal met klimtoestellen, ballenbakken en glijbanen. Om eerlijk te zijn vind ik de speelhal niet zo overzichtelijk en was het er best druk (en warm). Nu hebben mijn inmiddels wel de leeftijd dat ze zich samen redden in de speeltoestellen. Dus ik kon blijven zitten en de kinderen kwamen af en toe gedag zeggen.

Tijd om te eten

Na een halfuur in de speelhal had ik het wel gezien. Ik zocht de kinderen op en we gingen naar het restaurant om te lunchen. Je kan in de speelhal ook drinken en eten bestellen, maar minder uitgebreid als in het restaurant. In het restaurant is een leuk aanbod aan eten een drinken. Met poffertjes, patat met snacks en broodjes. Ondanks dat de rij bij de kassa niet zo lang was, vond ik cd’s wachttijd voor het eten klaar was wel wat aan de lange kant. 20 minuten wachten is best lang voor kinderen die trek hebben. En toen bleek de bestelling ook niet compleet. De prijs kwaliteit verhouding is verder prima. Voor een klein prijsje heb je lekker en genoeg te eten.

Genoeg te doen

Bij de naturij is genoeg vermaak om er een echt dagje uit van te maken. Zo kan je in de vakantie tegen een kleine betaling een ponyritje of en rondje met de huifkar maken. Er is een verkeerspark waar je met elektrische auto’s kunt rijden. Er worden regelmatig evenementen georganiseerd.

Ik zou de Naturij zeker aanraden als je eens in Friesland bent. De prijs-kwaliteit is goed, het park is netjes en doordat het zo groot is, heb je niet snel het idee dat het heel druk is.

Lees ook: Een dagje naar sprookjeshof

30 dagen bloggen
04/30

Een gedachte over “Kinderboerderij De Naturij in Drachten

Geef een reactie