30 dagen bloggen·De voorlees moeder

Naar de bibliotheek

Een bezoekje aan de bibliotheek is altijd een feestje voor mijn kinderen! Ze zijn allebei lid geworden van de bibliotheek toen ze nog baby waren.
Wist je dat een lidmaatschap van de bibliotheek voor kinderen tot 18 jaar gratis is? Een lidmaatschap voor baby’s en peuters wordt gepromoot via boekstart.

Naar de bibliotheek

Wij gaan bijna iedere maand boeken lenen. Onze bibliotheek is boete-vrij. Dit betekent, dat als je een beetje te laat bent met inleveren, je geen boete hoeft te betalen. Dit moet natuurlijk geen maanden duren, dan betaal je wel voor de boeken.
Meestal ga ik met beide kinderen tegelijk naar de bibliotheek, maar soms ook met een alleen.

Er worden bij ons in de bibliotheek ook regelmatig leuke (muziek)activiteiten georganiseerd.

Boeken lenen

Als we in de bibliotheek komen, leveren we de boekjes in. Vervolgens gaan we naar de afdeling met kinderboeken. Mijn kinderen weten inmiddels precies waar ze moeten zijn. Ze zoeken zelf wat boekjes uit en ik zoek er ook een paar uit. Vaak gericht op een thema of seizoen wat op dat moment aan bod is. Toen ik zwanger was van de jongste, bijvoorbeeld een boekje over baby’s.

Voorlezen en zelf lezen

De jongste kiest zelf boekjes, die hem aanspreken. Kartonnen boekjes met plaatjes (met auto’s of trekkers) die hij zelf kan bekijken zijn vaak favoriet. Ook kiezen we een paar voorleesboekjes uit. Ik probeer wel af te wisselen, zodat we niet altijd dezelfde soort boekjes lenen.

Mijn dochter kiest sinds ze in groep 3 zit, boekjes die ze zelf kan lezen. Soms leest ze mij daar dan ook uit voor. Daarnaast kiest ze nog prentenboeken of een voorleesboek die we haar voor kunnen lezen.

Zijn jullie kinderen lid van de bibliotheek? Laat een reactie achter onder deze blog.

Lees ook: Deze boeken lezen wij graag voor.

30 dagen bloggen
12/30

Geef een reactie