30 dagen bloggen

Paastak decoratie zelf maken

De paasdagen staan voor de deur. Ik ben christelijk opgevoed en vind het, ondanks dat we nu niet vaak meer in de kerk komen, belangrijk dat mijn kinderen de betekenis van het Paasverhaal kennen. Maar daarnaast vind ik het commerciële van Pasen ook wel gezellig. Met elkaar uitgebreid ontbijten of brunchen en de Paastak versieren om een beetje een lente gevoel in huis te krijgen. Daar wordt ik blij van.
Net als in de kerstboom, vind ik het leuk als er ook wat zelfgemaakte decoratie in de Paastak hangt. In deze blog een lijstje met wat ideeën om zelf te maken.

Paastak decoratie haken

Als je kunt haken, is het leuk om Paasdecoratie te maken.
Ik haakte een kip en kuikentje, naar het patroon van de haakbrigade.

Paastak decoratie van strijkkralen

Samen met mijn dochter gingen we aan de slag met strijkkralen. We maakten paashaasjes en paaseieren. Het leuke van de strijkkralen is, dat het een rustgevend werkje is om te doen. En je kunt zelf mooie patronen en kleuren uitzoeken die bij jouw Paastak decoratie passen.

 

Brooddeeg

Op pinterest kwam ik deze paaseieren van brooddeeg tegen. Ik heb ze zelf niet gemaakt en denk dat ze misschien snel te zwaar zijn voor in de Paastak, maar leuk zijn ze wel. Behalve met verf versieren, kan je ze ook versieren door er kleine kraaltjes of knoopjes in de drukken.

Bron: Designmom.com

 

Vilt

Met vilt of papier kan je ook leuke paaseieren maken. Trek de vorm van een ei over op gekleurd papier of vilt, touwtje er aan en klaar. Heel simpel, maar wel leuk als je van rustige kleuren of houdt.

Paastak decoratie zelf maken

Hebben jullie een paastak staan? En wat hangt daar zoal in, laat een reactie achter onder deze blog.

30 dagen bloggen
15/30


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en andere leuke berichten via mamajezzblog op Instagram of Facebook.


Let op, deze blog bevat affiliatie links

Geef een reactie