30 dagen bloggen·De actieve moeder

Op stap met de bakfiets

Tweeënhalf jaar geleden kochten wij een elektrische bakfiets. En nog altijd ben ik zo blij met deze aankoop. We gaan dan ook regelmatig op stap met de bakfiets. Al fiets mijn dochter nu steeds vaker zelf. Als we een lange toch willen maken, gaat ze ook mee in de bakfiets.

Boodschappen doen

Met de bakfiets naar het dorp voor wat kleine boodschappen of om even te winkelen. Vaak combineren we dit meteen met een bezoekje aan de bibliotheek. Op de heenweg hebben de kinderen alle ruimte. Op de terugweg is er iets minder beenruimte, vanwege de volle tassen. Het meeste schuiven we onder de bankjes, maar niet alles past daar onder. Met goed passen en meten past het altijd.

Tochtjes fietsen

Als het mooi weer is, maken we regelmatig een tochtje met de bakfiets. Eten en drinken mee, onderweg bij een speeltuintje picknicken. Bij ons in de buurt kan je alle kanten op. Door het bos, langs de Friese meren, tussen de weilanden door met koeien en schapen. bloggenFriesland op z’n mooist.

Spullen ophalen of wegbrengen

Lege flessen naar de glasbak, zak met oude kleren in de bak voor het leger des heils, een pakketje op de post. Jger liefst pak ik de bakfiets voor dit soort klusjes. Ook heb ik al regelmatig leuke marktplaats aankopen opgehaald met de bakfiets. Ik heb ook altijd wel wat touwtjes in de bakfiets liggen om dingen vast te kunnen zetten.

Wat ligt er allemaal in mijn bakfiets?

Ik heb in de bakfiets 2 plastic mandjes onder de bankjes staan met daarin spullen die altijd handig zijn onderweg.

  • Zakdoekjes
  • Zonnebrand en petjes in de zomer
  • Mutsen en wanten in de winter
  • Een kleine fietspomp
  • De zijflappen van de regentent
  • Een regenbroek voor mezelf
  • Touwtjes om dingen vast te zetten
  • Een extra slot
  • En aan mijn fietssleutel zit een sleutelhanger met een muntje voor het winkelwagentje.

Heb jij een bakfiets? Wat heb jij daar standaard in liggen? Of zou je graag een bakfiets willen?

Lees ook: de bakfietsmoeder

30 dagen bloggen

19/30

2 gedachten over “Op stap met de bakfiets

  1. Super dat je dit doet. Lijkt me heel handig. Hier hebben we een soort tandemfiets, waarbij de oudste meetrapt en de jongste in het zitje zit achterop. Maar voor boodschappen en zo is dit wel moeilijk natuurlijk.

Geef een reactie