30 dagen bloggen·De actieve moeder·Naar school

Hulpouders op school

*pling!* Een er komt een berichtje binnen op mijn telefoon. BELANGRIJK BERICHT staat er in het scherm. Het is een berichtje afkomstig uit de ouderportaal app van de basisschool van mijn dochter. ‘voor de koningsspelen van a.s. vrijdag komen wij nog hulpouders voor de kinderen van groep 5 t/m 8 te kort. We hebben de hulp echt nodig! ‘. Mijn dochter zit in groep 3, dus ik voel me niet aangesproken en klik het bericht weg. ’s Middags komt mijn dochter uit school met de mededeling dat er nog niet genoeg ouders zijn voor de koningsspelen en dat iedereen aan zijn ouders moet vragen om te helpen.

Ik probeer te helpen als dat kan

Als je kind op school zit, krijg je als ouder regelmatig de vraag of je wilt helpen bij activiteiten op school. Dat is niet erg, het hoort er ook bij als je kind op school zit. De school redt het niet op kracht van alleen de leerkrachten. In sommige gevallen heb je nou eenmaal wat extra handen (of auto’s) nodig. Dus een samenwerking tussen school en ouders is belangrijk.

Vorig jaar heb ik tijdens de koningsspelen een groepje van 8 stuiterende kleuters begeleid. Dit doe ik met veel plezier. Ik vind het leuk om met kinderen te bezig te zijn en mijn dochter vind het leuk als ik op school kom helpen. Hoe graag ik ook wil helpen op school, het moet natuurlijk wel kunnen. Ik werk en daarnaast heb ik ook nog een peuter thuis, waar ik dan oppas voor moet regelen. En ik ben natuurlijk niet de enige ouder met dit ‘probleem’. Bijna alle ouders hebben een baan of nog een jonger kind thuis, waardoor even helpen op school niet altijd lukt.

Ouderraad

Ik zit nu voor het 2e jaar in de ouderraad van school. Ik vind het leuk om op deze manier nauw betrokken te zijn met de dingen die op school gebeuren en besloten worden. Helpen met mee denken en organiseren van activiteiten, zoals het sinterklaas – en kerstfeest en het eindfeest voor de zomervakantie. Ik probeer zo veel mogelijk te helpen, waar dit voor mij kan. Bij het begeleiden van de schoolfotograaf was het geen probleem dat ik mijn peuter mee nam. Maar bij een uitje naar de bieb of boerderij kan dit niet. Als dit op mijn vrije dag valt, probeer ik oppas voor hem te regelen. En anders kan ik helaas niet helpen.

Als mijn zoon volgend jaar op school zit, wordt het voor mij weer een beetje makkelijker om te helpen. Maar dan komt het volgende ‘probleem’ in welke klas help ik dan. Bij mijn zoon die bij de kleuters zit of bij mijn dochter in de klas? Ik bied in iedergeval mijn hulp aan, als ik die dag kan. En dan mogen de juffen zelf maar bepalen in welke klas ze mijn hulp het beste kunnen gebruiken!

Wat doe jij op de school van je kind?

Lees ook: Met kerst kan ze lezen

30 dagen bloggen

20/30

Geef een reactie