30 dagen bloggen·De actieve moeder

Paaseieren zoeken – onze paas traditie

Vol spanning zaten mijn broertje en ik in de auto onderweg naar oma. Mochten we ook dit jaar weer paaseieren zoeken in haar woonkamer? 
Zodra we binnen kwamen keken we zenuwachtig om ons heen, zouden we ze al ergens zien liggen? De koffie en limonade werd ingeschonken. En dan kwam het verlossende woord van oma “Zouden er ook paaseieren verstopt zijn?”

Zoeken maar!

Als een gek gingen we de paaseieren zoeken die mijn oma in haar huis verstopt had, voordat we op bezoek kwamen. Terwijl mijn oma warm of koud roept als we wel of niet in de buurt zijn. Als alle eieren waren gevonden, werden ze eerlijk verdeeld en mochten we er een paar op eten. De rest ging mee naar huis.

Traditie

Een fijne herinnering aan mijn eigen kindertijd is inmiddels een leuke traditie geworden met mijn eigen kinderen. Als het Pasen is mogen ze eieren zoeken in de tuin.
Terwijl de kinderen nog even binnen spelen verstop ik zorgvuldig een evenredig aantal paaseitjes in de tuin. Sommige op hele lastige plekjes voor de oudste en andere op ooghoogte voor de jongste.

Nu zoeken mijn kinderen

Als alle eitjes verstopt zijn, gaan de jassen en laarzen aan. En zoeken maar. Rennend door de tuin van het ene eitje naar het andere. En ik tel ondertussen of we ze allemaal hebben. Als ze niks keer kunnen vinden, blijkt vaak dat we er nog eentje missen. Met z’n alles speuren we door de tuin. Waar had ik ze ook al weer allemaal verstopt? Ja gevonden!
De eitjes worden eerlijk verdeeld. Ze mogen er allebei een paar op eten en de rest gaat in hun eigen bakje. En worden ‘s middags opgegeten bij de thee.

paaseieren zoeken

Ik haakte deze vrolijke zakjes om paaseitjes in te bewaren.
Het patroon komt van De Merle

Hebben jullie leuke paas-tradities of -herinneringen?

Lees ook: Knutselen met eierdozen

30 dagen bloggen

22/30

Een gedachte over “Paaseieren zoeken – onze paas traditie

Geef een reactie