30 dagen bloggen·De kinderen·De peuter

Is hij al zindelijk?

Een vraag die je als ouder regelmatig krijgt als je een peuter hebt, of je peuter al zindelijk is.

Mijn antwoord;

Nee, mijn peuter van 3 is nog niet zindelijk. Sterker nog, hij wil niet eens op de wc of het potje zitten.

Vind ik dat erg?

Nee dat vind ik niet erg. Ieder kind ontwikkeld zich op zijn eigen tempo. En natuurlijk zou het makkelijk zijn en geld schelen als hij wel al zindelijk is. Maar blijkbaar is hij er nog niet aan toe. Als hij nou bijna 4 was en nog steeds niet zindelijk is, zou ik me pas zorgen maken.

Mijn dochter

Mijn dochter was zindelijk met 3 jaar en 3 maanden. Zo oud is mijn zoon nu nog niet.
Voor die tijd hebben we het wel aan aantal keer (dagen) geprobeerd, maar ze bleef maar ongelukjes houden. Dus zijn we weer gestopt. Na een weekje vakantie, waar het elke keer drama was met luier verschonen, omdat ze niet op de commode wilde liggen ging de knop om.
‘Als jij niet op de commode wilt, moet je op de wc.’ En toen ging het ineens heel snel. De luier ging weg. Ik stuurde haar om het uur en na wat drinken, naar de wc. En de breidde we steeds een beetje uit, tot ze zelf goed aangaf dat ze moest plassen.
Binnen twee weken was ze zindelijk.
En een maand later ook ‘s nachts, omdat we op een avond laat thuis kwamen en haar zo vanuit de auto in bed hadden gelegd, waren we vergeten en luier om te doen. De volgende ochtend was ze nog droog.
Op heel af en toe nog een ongelukje, was ze zindelijk.

Mijn zoon

Bij mijn zoon blijf ik het potje of de wc aanbieden. Als het straks wat mooier weer is, gaan we oefenen zonder luier. En ondertussen blijven we boekjes lezen over zindelijk worden.
Dat zindelijk worden komt vanzelf wel!

Hoe oud was jou kindje toen hij zindelijk was?

Lees ook: En toen was je 3!

30 dagen bloggen
23/30

5 gedachten over “Is hij al zindelijk?

      1. Ja,das echt vroeg he. Dit bezorgt ouders veel stress,want soms zijn ze er nog niet klaar voor.

  1. Mijn zoontje was bijna 3. Hij is in België dus gestart met een pamper op school, want hij was echt compleet nog niet zindelijk op 2,5 zoals de verwachting hier is. Gelukkig zag de juf dat ook in en was ze heel begripsvol. Ietwat voor zijn derde verjaardag zijn we dan na een paar maanden pauze opnieuw beginnen trainen en toen lukte het wel.

Geef een reactie