30 dagen bloggen·De kinderen·Naar buiten

Buiten spelen – 5x waar mijn kinderen buiten mee spelen.

Mijn kinderen spelen graag buiten. Zeker als het mooi weer is, staat de voordeur de hele dag open en zijn ze bijna de hele dag buiten.
Met een warm en zonnig paasweekend in het vooruitzicht, leek het mij leuk om jullie te vertellen wat mijn kinderen graag buiten doen.

De speeltoestellen

Wij wonen aan een drukke straat en hebben weinig kinderen en geen speeltuintje in de buurt. Daardoor zijn mijn kinderen altijd op elkaar en onze tuin aangewezen. Die tuin begint inmiddels aardig op een speeltuin te lijken met een speeltoestel, met schommel en glijbaan en een trampoline. Gelukkig hebben we er de ruimte voor. Ze kunnen zich uren vermaken met schommelen, glijden en springen.

Skeeleren/fietsen/steppen

Mijn dochter van 6 heeft een paar skeelers van de kringloopwinkel. Ze had ze tot voor kort nog nooit aangehad, totdat ze op de bso ging skeeleren. Sinds dien heeft ze bijna dagelijks de skeelers aan. Over het fietspad voor huis skeelert of stept ze dan heen en weer. Ze weet precies tot hoe ver ze mag.
Mijn zoon vermaakt zich met zijn looptrekker en we doen verwoede pogingen om hem te leren fietsen.

(Voet)Ballen

Spelen met de voetbal of skippybal doen mijn kinderen ook graag. Over schoppen of gooien met de bal. Skippyballen of gekke kunstjes ermee doen. Er op liggen en er af vallen is ook erg leuk!

Ook de skippykoe is al 6 jaar een groot succes. Om op de skippyen, maar ook als ‘echte’ koe om te melken of hij wordt als hond uitgelaten aan een springtouw.

Bloemetjes plukken

Als ik van lekker in de zon zit, wordt ik regelmatig verrast met bosjes bloemen. Gelukkig niet de mooie bloemen uit de tuin. Ze houden het netjes bij madeliefjes en paardebloemen.

De zandbak

Zandkastelen, taartjes bakken, graven met de graafmachine. Vooral mijn zoon zit regelmatig in de zandbak. En gebruikt zijn fantasie volop om mooie dingen te doen met zand. Om.vervolgens de halve zandbak in zijn laarzen mee in huis te nemen.

Spelen jullie kinderen graag buiten? Waar spelen ze graag mee? Laat een reactie achter onder deze blog.

30 dagen bloggen
25/30

Uitgelichte afbeeldingen: pixabay

Een gedachte over “Buiten spelen – 5x waar mijn kinderen buiten mee spelen.

Geef een reactie