De kinderen

Help mijn kind heeft de waterpokken.

Help mijn kind heeft de waterpokken…

Dat is wat ik dacht, toen ik na de zwemles, tijdens het afdrogen wat vreemde plekjes op de buik van mijn dochter ontdekte. Ze gaf aan er geen last van te hebben. Dus maar even in de gaten houden.

De waterpokken ontstaan heel snel

En toen ging het ineens heel snel. Ze had verhoging en haar armen, buik, rug en gezicht zaten onder de waterpokken. Vooral haar armen begonnen erg te jeuken.
Ik zag mijn weekje vakantie al in het water vallen. Met slapeloze nachten en een kind met continu jeuk. Dat is immers altijd wat ik hoorde van andere ouders met kinderen die de waterpokken hadden.

In bad met havermout

Maar eigenlijk viel het me alles mee. Natuurlijk had ze er wel last van. Maar met de waterpokkenspray van vsm en een paar keer in bad met havermout, was de jeuk snel over.
Mijn 6-jarige dochter had er meer moeite mee dat ze er zo gek uit zag met de plekjes op haar gezicht en was blij dat ze vakantie had.

Toen ik dacht, ‘we zijn er vanaf’, kreeg de jongste 2 weken later de waterpokken. Hij geeft er wel een paar dagen langer goed last van gehad. Ook hij kreeg eerst een dag koorts voordat de waterpokken allemaal tegelijk ontstonden. Vooral de plekjes onder zijn luier waren erg vervelend. Maar ook voor hem deden de badjes havermout wonderen.
Daarnaast smeer ik de hele vervelende plekjes in met sudocreme en ik het gezicht met bepanten.

De waterpokken hebben we gehad.

Inmiddels is de oudste weer waterpokken vrij. Bij de jongste zijn ze allemaal ingedroogd en hij heeft er geen last meer van.
Deze kinderziekte hebben ze dan maar gehad.

Heeft jou kindje de waterpokken al gehad? Wat hielp bij jullie het beste?
Laat een reactie achter onder deze blog.


Deze blog is #nospon ik deel in deze blog eigen ervaringen die voor ons goed hielpen tegen de waterpokken.

2 gedachten over “Help mijn kind heeft de waterpokken.

  1. De oudste twee hebben hier al de waterpokken gehad. Dochterlief 2 dagen voor ik beviel van de middelste. De middelste kreeg ze 1,5 jaar later. Beide hebben er gelukkig weinig last van ondervonden. Nu is het afwachten wanneer de jongste ze mag krijgen. Hoop dat we daarop nog een jaar/1,5 jaar mogen wachten.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s