De kinderen·De peuter

Je weet dat je een zoon in huis hebt als…

Voordat ik kinderen kreeg dacht ik altijd dat ik meer een jongens- dan een meisjesmoeder zou zijn.
Ik geef dan ook eerlijk toe dat ik best even moest wennen doen de oudste een meisje bleek te zijn. En hoewel dat gevoel wel snel verdween gelukkig, want jurkjes en rokjes kopen voor mijn dochter vond ik toch ook wel heel leuk, hoopte ik stiekem wel dat de 2e een jongetje zou zijn.

Ik ben de gelukkige mama van een dochter en een zoon. Allebei vind ik het leuk.

Ik maakte een lijstje met typische dingen die ik wel bij mijn zoon doe en voorkomen en niet bij mijn dochter.

Je weet dat je een zoon in huis hebt als…

…de woonkamer vol ligt met auto’s en trekkers en andere grote voertuigen.

…je alle automerken uit je hoofd kent.

…je zelf ineens ook verstand hebt van trekkers. (eerst was het nog ‘kijk een trekker!’ Maar nu krijg ik steeds de vraag ‘Wat doet die trekker?’)

…je man zijn auto-speelgoed van zolder haalt.

…je iedere avond de zwarte handen van je kind wast. (Van het buitenspelen, maar ook omdat hij altijd even aan de auto- of fietsband moet voelen)

…je regelmatig broeken met gaten hebt van het buiten spelen/over de grond kruipen.

…je voor het slapen niet, ‘slaap kindje slaap’ zingt maar ‘klein rood autootje’

…Je iedere avond een boekje voorleest over de brandweer

Mijn zoon is een echt mama’s-kindje. Het liefst is hij altijd bij mama en knuffelen we samen wat af ♡

Welke dingen zijn typerend voor jouw zoon?
Laat een reactie achter onder deze blog.


Lees ook: Meisjes vs. jongens

7 gedachten over “Je weet dat je een zoon in huis hebt als…

 1. Ik kan natuurlijk niet vergelijken want ik heb alleen een zoon. Inderdaad een living vol met (mijn oude) auto’s, maar hij speelt evengoed met zijn keukentje en puzzelt en leest graag. Auto’s zijn toch niet per se voor jongens? Of poppen voor meisjes? Zie je echt zo’n verschil in interesse?

  Liked by 1 persoon

  1. Dat zeg ik toch ook niet? Hij speelt ook zeker wel met andere dingen. Maar hij zal niet zo snel alleen met de poppen spelen. Als zijn zus thuis is spelen ze daar wel samen mee. Net zoals zij wel samen met hem met de auto’s speelt. Maar als ze alleen spelen is er wel duidelijk voorkeur in wat ze leuk vinden.

   Like

   1. Dat staat er inderdaad niet letterlijk 🙂 Er zijn ‘typische’ jongensdingen opgelijst en ik vroeg mij oprecht af of dat dan echt zo verschilt. Ik speelde vroeg met auto’s, mijn zoon heeft een keukentje en een pop. Maar ik heb dus ook een antwoord op mijn vraag. Als ze alleen spelen en zelf kiezen, kiezen ze toch spontaan voor de ‘typische’ dingen.

    Liked by 1 persoon

 2. Hier drie jongens. Die gaten in de broeken en die vuile handen, dat is zeker hier ook zo. Uit zichzelf vroegen ze geen pop of buggy (wat meisjes dan wel sneller doen denk ik) Dus bracht de Sint een buggy en twee poppen en ze spelen daar ook graag mee. Vooral nu babybroer er is.

  Liked by 1 persoon

 3. Wat ik merk bij onze knul ten opzichte van onze meid is dat hij echt een rauwdouwer is. Niks kan zachtjes en alles moet met macht 10. Hij doet alles zonder nadenken, terwijl zij eerst nadenk voordat ze iets doet.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s