De actieve moeder

Review – Een dagje Speelpark Sanjesfertier

In de meivakantie gingen we op een regenachtig dag naar Speelpark Sanjesfertier in Feanwâlden, Friesland. Ik was er zelf nog nooit geweest. Mijn dochter is er twee keer geweest met schoolreisje van de kleuters. Omdat zij elke keer enthousiast thuis kwam, werden we nieuwsgierig en gingen we er een dagje heen samen met oma.

Binnen spelen in het Speelpark

Wij kwamen ongeveer een half uur na openingstijd van het speelpark aan. Er was toen nog voldoende plek om de auto te parkeren.
Bij de kassa hoefden we niet in de rij en konden we meteen betalen en doorlopen.
Je komt binnen in de speelhal. Een grote overdekte hal, met klimtoestellen, ballenbakken, een kleine draaimolen, een fiets parcours en genoeg picknickbanken om te zitten. Op de bovenverdieping kan je tegen betaling van borg, midgetgolfen. Dit hebben wij niet gedaan.
Vooraan bij de kassa is trouwens gelegenheid om de jassen aan de kapstok te hangen. Maar wij hielden deze bij ons.

Nadat we koffie hadden gehaald, zochten we een tafeltje, de schoenen gingen uit en de kinderen vertrokken richting een van de speeltoestellen.
Na een tijdje binnen te hebben gespeeld, door tunnels gekropen te hebben en van verschillende glijbanen te zij gegleden (ja, mama moest ook mee kruipen en glijden), was het buiten gestopt met regenen.

Buiten spelen in het speelpark

Buiten is ook genoeg te doen. Er zijn verschillende speeltoestellen voor groot en klein. Maar er rijdt ook een klein treintje, zijn er helikopters waar je zelf in moet trappen en bootjes voor de wat grotere kinderen. Mijn zoon was hier nog te klein voor, hij kon niet bij de trappers. Maar voor mijn dochter waren de bootjes erg leuk. Ook is er een verkeerspark waar de kinderen in auto’s met trappers rondjes kunnen rijden. Ook hiervoor was mijn 3 jarige peuter nog wat te klein. Gelukkig maakte een extra rondje in het treintje dat goed.
Ook buiten waren er tafels en stoelen om te zitten terwijl de kinderen spelen.

Speelpark Sanjesfertier

Sanjeszoo

Op vertoon van je kassabon kan tussendoor een bezoekje brengen aan de Sanjeszoo. Hiervoor moet je het speelpark verlaten en een paar 100 meter lopen.
Dit dierenpark is zeker de moeite waard om een rondje doorheen te wandelen. Er zijn verschillende soorten bijzondere dieren te bewonderen.

Horeca

Er is een kleine horeca gelegenheid in het speelpark met voornamelijk patat en snacks, ijsjes en verschillende soorten drinken, tegen een leuke prijs. Ik vond het niet te duur. En een dagje uit is toch altijd een feestje, dus een patatje hoort er bij!
Voor de kinderen is er een kidsbox met patat, snackje, drinken en een leuke sleutelhanger.

Na nog een keer buiten en binnen spelen, sloten we de dag af met een ijsje. En vertrokken we moe maar voldaan van een hele dag spelen, naar huis.
De kinderen hebben zichtbaar genoten.
Ik zal Speelpark Sanjesfertier dan ook zeker aanraden als je jonge kinderen hebt. Vooral op een dag dat het niet heel erg mooi weer is, is het ideaal. Omdat er zowel binnen als buiten genoeg speelgelegenheid is. Ik snap daarom goed dat de school van mijn dochter dit uit kiest als locatie voor een schoolreisje.
Het is ruim opgezet, je kunt goed je kinderen in de gaten houden en de kinderen kunnen de verzamelplaats ook weer goed terug vinden.
Ondanks dat het meivakantie was, viel het met de drukte mee.

Dit is een #nospon blog. Deze blog is tot stand gekomen uit mijn eigen ervaringen.

Lees ook: Een dagje naar de Naturij

2 gedachten over “Review – Een dagje Speelpark Sanjesfertier

Geef een reactie