Overige

Gewoon Nederlands tag

Via de blog van Ingebeleeft.nl kwam ik de gewoon Nederlands tag van Teddlicious tegen. Het leek me leuk om deze in te vullen. Lees je mee?

1. Eén koekje bij de thee of meerdere?

Het hangt er vanaf wat voor koekje. De de wat luxere koeken, krijgt iedereen er Maar bij wat kleinere koekjes soms wel meerdere per persoon. Hier in huis zijn we vooral dol op stroopwafels en roze koeken.

2. Wat is je favoriete stamppot?

We houden hier allemaal wel van stamppot. Hutspot is mijn favoriet, met een speklapje erbij. Maar als mijn man het klaarmaakt vind ik boerenkool ook erg lekker.

3. Wat is je favoriete Nederlandse feestdag?

Absoluut Sinterklaas. Eigenlijk is dat altijd wel mijn favoriete feestdag geweest. Maar nu met de kinderen vind ik het prachtig om te zien hoe zij er van genieten.

4. Wat is je favoriete accent?

Ik kom zelf uit de randstad en praat zelf wel echt met een Haarlemse R. Haha. Nu woon ik in Friesland, geen accent natuurlijk, maar ik vind het een mooie taal.

5. Welk woord vind jij typisch Nederlands?

Oei, lastige vraag. Ik denk dat toch een typisch Nederlands product zoals stroopwafel of stamppot.

6. Welk Nederlands gebruik vind je het leukst?

Dan komt ik toch weer bij sinterklaas uit denk ik. Ik vind dat een gezellige periode in het jaar. Pepernoten bakken, liedjes zingen, cadeautjes, blije kindjes.

7. Wat is je favoriete Nederlandse gezegde?

Na regen komt zonneschijn vind ik een mooie gedachte. Na iets slechts zal altijd iets goeds komen. Positief blijven denken.

8. Welke winkel van Nederlandse bodem vind je het leukst?

Ik vind de Hema een fijne winkel voor van alles en nog wat. Kleding voor zowel mezelf als de kinderen, knutselspullen, cadeautjes voor verjaardagen.

9. Wie vind je de leukste BN’er?

Ik vind veel BN’ers wel leuk. Qua presenteren Art Rooijakkers. Jochem Meyer vind ik ook een leuke BN’er om zijn shows en mijn dochter heeft de boeken van de Gorgels ontdekt.
En Nederlandse zanger dan ga ik voor Jan Smit.

10. Wat is je favoriete Nederlands-talige liedje?

Watermensen van de 3J’s vind ik een heel mooi liedje.

11. Haring, ja of nee?

Ja, lekker!

Geef een reactie