De kinderen

Dag van de leidster

Vandaag is het de dag van de leidster.
Tijd voor een blijk van waardering aan de lieve pedagogisch medewerkers of gastouders van de opvang waar jouw kind een of meerdere dagen per week naar toe gaat.
Want die lieve leidsters zorgen dagelijks met veel liefde voor jullie kinderen. Ze mogen daarvoor wel eens in het zonnetje gezet worden.

Harde werkers

En dat zeg ik niet alleen omdat ik zelf leidster ben op een kinderdagverblijf. Daardoor weet ik wel hoe hard het werken is. Want het is echt niet alleen maar een beetje op kinderen passen. Het is verzorgen, luiers verschonen, eten geven, stimuleren van de ontwikkeling door activiteiten aan te bieden, observeren.

De opvang van mijn kinderen

Mijn dochter ging tot ze vier was, altijd naar nijn schoonmoeder als ik werkte. Daarna heb ik een tijdje als gastouder thuis gewerkt, waardoor de kinderen niet naar de opvang hoefden.
Nu sinds 1,5 jaar gaat de oudste naar de bso, waar ze het erg naar haar zin heeft. Ze krijgt er de ruimte om te ontspannen na een drukke schooldag en er worden regelmatig leuke activiteiten aangeboden.De jongste ging eerst naar een gastouder en sinds april gaat hij naar een kinderdagverblijf. Ik heb hem zo zien groeien in het afgelopen half jaar. Hij is sociaal, maakt vriendjes, kletst de oren van je hoofd en gaat met veel plezier naar de opvang. Ze doen erg hun best om het hem en alle kinderen het naar de zin te maken.

Een fijne plek

Ik ben vind het erg fijn dat de kinderen op mijn werkdagen naar de opvang kunnen en ze daar zo veel plezier hebben. Dat de leidsters overleggen en naar mij als ouder luisteren.
Want kind dat niet op zijn plek is bij de opvang terwijl jij aan het werk bent, geeft geen fijn (moeder)gevoel! Daarom krijgen de leidsters van mijn kinderen vandaag een kleinigheidje en een kaartje om ze te bedanken voor alle goede zorgen.

Gaat jou kind naar de opvang? Laat een reactie achter onder deze blog.

Bron: peuteractiviteitenweb.com

Geef een reactie