De kinderen·Naar school·Overige

High tea kinderfeestje

Mijn dochter is altijd in of net na de zomervakantie jarig. Niet heel handig voor het plannen van een kinderfeestje. Het feestje is er vorig jaar bij ingeschoten. #loedermoeder Daarom verdiende ze dit jaar een extra leuk kinderfeestje! En dat is gelukt met een high tea kinderfeestje

Thuis of ergens anders?

Ik ben me ruim van tevoren gaan verdiepen in opties voor een kinderfeestje. Gaan we ergens heen? De afgelopen jaren is mijn dochter met verschillende feestjes naar de ballenbak geweest. Niet heel origineel dus, maar wel makkelijk. Ook zijn hier in de buurt verschillende locaties waar je een georganiseerd kinderfeestje kan vieren. Erg leuk allemaal, maar toch wel behoorlijk prijzig. Denk aan tussen de 10 en 15 euro per kind.

We besloten het feestje thuis te vieren om het wat goedkoper te kunnen houden. Mijn dochter besloot alleen meisjes uit te nodigen. Zo kwamen we uit bij het high tea feestje van Thuisfuif.

High tea kinderfeestje

De voorbereidingen voor het high tea kinderfeestje

Via Thuisfuif kan je voor verschillende thema feestjes een draaiboek kopen.
Voor het high tea feestje zaten hier ideeën om te doen, recepten voor lekkere hapjes, uitnodigingen en een high tea bingo in.

Nadat we de uitnodigingen hadden rond gebracht, heb ik prijsjes gehaald voor de bingo..
In overleg met mijn dochter kozen we hapjes uit om te maken en eten en ik haalde van te voren de boodschappen.

Op de dag van het feestje dekte ik de tafel en maakte ik zelf alvast worstenbroodjes. Op de salontafel has ik alles klaar gezet voor de meiden om zelf hapjes te maken. Mijn zoon bedacht nog dat we slingers en ballonnen moesten ophangen, dus dat deden we ook nog.

Het feestje

Om 12.00 haalde ik samen met mijn moeder de meiden uit school. Ze gingen thuis meteen aan tafel zitten. Mijn dochter koos om de beurt een kind wat haar cadeautjes mocht geven.

Na de cadeautjes, gingen we naar de salontafel. Waar ze met z’n tweeën of drieën hapjes klaar maakte.
Ze maakten spiesjes met fruit, knakworst en spekjes. Broodrolletjesmet chocoladepasta of jam en hagelslag. En pizza’s van pitabroodjes met tomatenpuree, hamblokjes en geraspte kaas.
Ik had zelf knakworst in bladerdeeg gemaakt en we hebben er nog soesjes bij gedaan.
Toen alles klaar was, hebben ze lekker zitten smullen aan tafel. Als drinken hadden we ijsthee, thee of ranja. De meesten kozen voor ijsthee.

Na het eten mochten de meiden gaan kleuren en hadden we een film aangezet. Ondertussen konden wij de tafel opruimen en de bingo voorbereiden.
Na een paar rondjes plaatjes bingo, kreeg iedereen die geen prijsje had gewonnen alsnog een prijsje.
Het was toen 13.45. We hadden op de uitnodiging gezet dat de meiden om 15.30 thuis gebracht zouden worden. Even improviseren dus.
We hebben nog een tekenspelletje gedaan op het krijtbord. Om beurt iets tekenen, terwijl de rest moet raden wat het is.
Daarna hebben ze nog een tijdje vrij gespeeld en film gekeken. Helaas regende het dus konden we niet naar buiten.
Als laatste hebben we nog een eierkoek versierd met slagroom en hagelslag. Daarna was het tijd om iedereen naar huis te brengen. Iedereen kreeg een cadeauzakje met wat lekker en wat leuks van ikgatrakteren.nl mee naar huis.

Een geslaagd feestje

Wij vonden het een heel gezellig en geslaagd feestje. Als je een feestje thuis wilt geven is zo’n draaiboek van Thuisfuif een absolute aanrader. Ze hebben meerdere soorten draaiboeken.
De bingo is niet te moeilijk, omdat het met plaatjes is. Misschien zou ik voor een volgende keer nog wel iets van een knutsel activiteit erbij doen. Hiervan staan ook voorbeelden in het draaiboek. Zo hadden we de tijd nog 2at kunnen opvullen.

Maar het feestje was voor mijn 7 jarige dochter een groot succes.


3 gedachten over “High tea kinderfeestje

Geef een reactie