De kinderen

Is dit het laatste jaar?

We zitten volop in het Sinterklaas feest! Een heerlijke periode in het jaar vind ik dit. Ik geniet van mijn kinderen die genieten van de intocht, het Sinterklaas journaal, verlanglijstjes en tekeningen maken met sinterklaas liedjes op de achtergrond, zich verkleden als Sint of piet en natuurlijk de schoenen zetten.
Maar hoe lang zal het nog duren dat mijn dochter in sinterklaas geloofd?

Het laatste jaar?

Ik besef me maar al te goed dat dit misschien wel het laatste jaar is dat mijn 7-jarige dochter in Sinterklaas geloofd.
Want hoewel ze volgens mijn niks van de pieten discussie mee krijgt, vroeg ze van de week wel waarom er een hulpsinterklaas bij de intocht hier in het dorp was en niet de echte van tv.
Ze zag dat verschil omdat deze een bril had en die op tv niet.

Kritische vragen

En zo komen er steeds meer kritische vragen waar we een creatief antwoord op verzinnen.
Zolang ze nog niet met de vraag komt of het allemaal wel echt is of hoe het nou eigenlijk zit, laten we haar nog even in die waan dit jaar. Mijn ouders stelden altijd de tegen vraag “wat denk je zelf?” Toen ik met vragen kwam over het bestaan van Sinterklaas. Ik denk dat ik die manier ook bij mijn dochter toe pas.

Grote zus

Al lijkt het me ook wel weer leuk als ze over een tijdje wel het grote geheim weet. En we samen stiekem cadeautjes kunnen kopen voor haar broetje en voor papa. Ze kan tegenwoordig heel goed geheimen bewaren, dus ik denk dat dat wel goed komt. Ik weet nog van mezelf dat ik het heel leuk vond om cadeautjes voor mijn broertje te kopen en gedichtjes te maken. Ik voelde me ineens een hele grote zus.

Voor nu genieten we nog even van twee kinderen die een heerlijke sinterklaas tijd hebben dit jaar.

Geloven jullie kinderen nog in sinterklaas? En zo niet, hoe kwamen ze er achter?

2 gedachten over “Is dit het laatste jaar?

  1. Ik denk dat wij hier ook aan ons laatste jaar zitten. Laatst verzekerde de oudste me dat hij niét in God gelooft, maar wel in Sinterklaas. De stelligheid waarmee dat eruit kwam, doet me vermoeden dat er een heleboel in dat hoofdje waait. Toch zijn er nog niet veel kritische vragen gekomen tot nu toe.

    1. Oeh, spannend! Gek hè hoe ze soms denken. Hier valt het me ook nog reuze mee dit jaar. Na de intocht en 1e keer schoen zetten ook amper vragen geweest. Ze is het helemaal vol van.

Geef een reactie