De voorlees moeder

Nationale voorleesdagen 2020

Vandaag beginnen de nationale voorleesdagen 2020. Van woensdag 22 januari t/m zaterdag 1 februari staat voorlezen aan je kind centraal.

Voorleesontbijt

Op veel scholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven wordt er meegedaan met het nationaal voorleesontbijt als aftrap van de nationale voorleesdagen. Gezellig met z’n alles ontbijten, terwijl er iemand een boek komt voorlezen.

Moppereend

Tijdens de voorleesdagen van 2020 staat het boek moppereend centraal. Dit boek is uitgekozen tot voorleesboek van het jaar. Misschien heb je het al in huis en anders kan je tijdens de voorleesdagen een speciale mini-editie kopen voor €5,25.

Activiteiten

In het hele land worden verschillende activiteiten georganiseerd tijdens de voorleesdagen. Zo gaan wij zaterdag naar de bibliotheek in de buurt. Daar wordt aan de hand van muziek en boek moppereend voorgelezen. Wij zijn heel benieuwd. Kijk eens bij de plaatselijke boekhandel of bibliotheek of er bij jou in de buurt ook activiteiten worden georganiseerd tijdens de nationale voorleesdagen.

Onze favoriete voorleesboeken

Ik vroeg mijn kinderen, naar hun favoriete voorleesboek. Mijn dochter koos; Mees Kees en de Gorgels.

Mijn zoon heeft iedere week een nieuw favoriet voorleesboek. Op dit moment lezen we iedere avond een dinosaurus zoekboek uit de bibliotheek.

Wat is jullie favoriete voorleesboek?