De kokende moeder

Wat eten we deze week #2

Op maandagochtend doe ik altijd de weekboodschappen. We maken van tevoren een lijstje voor de hele week, zodat iedereen weet wat we die week eten.
Om jullie wat inspiratie te geven, deel ik hier zo’n lijstje.

Maandag: Bloemkool, gekookte aardappelen  + vlees

Mijn jongste gaat altijd mee boodschappen doen en mag dan uitkiezen wat we die avond eten. Hij is vooral dol op aardappels, veel en groenten. Dus vaak eten we dan broccoli, bloemkool of sperziebonen met een hamburger op maandag.

Gezellig samen boodschappen doen

Dinsdag: Pasta met tomatensaus

Dinsdag moet ik werken. Vaak maak ik dan op maandag alvast iets klaar wat we dinsdag dan alleen nog hoeven op te warmen. Deze week is dat pasta met tomatensaus.

Woensdag: Kliekjes

Omdat we vaak van stamppot en pasta wel wat over houden, beland dat in de vriezer. Als we allemaal laat thuis zijn na een werkdag, halen we wat bakjes uit de vriezer om die avond te eten.

Donderdag: Pizza

Ook op donderdag eten we vaak iets wat snel klaar is na een lange werkdag. Deze week hebben we aan het eind van de middag de 20-weken echo, dus zijn we ook laat thuis. Even makkelijk een pizza in de oven.

Pixabay.com

Vrijdag: Risotto met kip en broccoli

Ik kwam dit recept tegen, dat gaan we uitproberen. De jongste is dol op broccoli. Dus af en toe even iets anders dan met aardappels is dan wel lekker.

Zaterdag: Broodjes hamburger/kroket

Favoriet op zaterdag. Een broodje hamburger of kroket. Vaak maak ik er nog een lekkere salade bij, zodat we ook nog wat groete binnen krijgen.

Zondag: Pannenkoeken

Als ik de kinderen vraag wat ze willen eten, krijg ik altijd als antwoord pannenkoeken! We eten ze niet vaak. Dus des te leuker als we ze wel een keertje eten!


Wat eten jullie deze week?

Lees ook; Wat eten we deze week?

3 gedachten over “Wat eten we deze week #2

  1. Wij eten elke week spaghetti (maak ik meestal voor een keer of vijf, dus lekker gemakkelijk uit de diepvries). Verder ook veel kindermaaltijden zoals: worst met appelmoes of macaroni. Maar ook quiche vinden ze lekker (na veel proberen) of zoete paprika met tomaatjes en mozarella. Ik probeer af te wisselen zodat ze niet telkens hun neus ophalen, maar soms moeten ze het ook gewoon proeven he.

Geef een reactie