De zwangere moeder

Op de helft

Op de helft van mijn zwangerschap. Afgelopen week was ik 20 weken zwanger en hadden we de 20 weken echo. Tijd voor een nieuwe zwangerschaps update.

20 weken

Onvoorstelbaar, dat ik al weer 20 weken zwanger ben van ons 3e kindje. Hoewel ik in het begin de weken heel lang vond duren, vliegen ze nu voorbij. De vervelende misselijkheid, die ik bijna de hele dag voelde, verdween na de 16 weken langzaamaan, op soms nog wat ochtendmisselijkheid na, kan ik wel zeggen dat het over is.

Hoe gaat het?

Helaas kwam met het gaan van de misselijkheid de bekkenpijn daarvoor in de plaats. En ik kan je zeggen, dat voelt niet fijn. Op advies van de verloskundige ga ik nu naar Cesar therapie hiervoor. Ik hoop dat ik er optijd bij ben en mijn klachten onder controle kan krijgen.

Ook heb ik regelmatig last van mijn banden. Een vervelend stekend gevoel in mijn buik. Nou hoorde ik, hoe vaker je zwanger hebt, hoe meer last je daar van hebt. Dus dat zal dan wel aan de 3e zwangerschap liggen?

Verder voel ik me redelijk goed. De ene dag voel ik me fitter dan de andere dag. Maar we hobbelen (of waggelen?) rustig door. Mijn weerstand is nog steeds niet optimaal. Tijd dat het lente wordt!

Grote zus en broer

De kinderen gaan steeds meer uitkijken naar de komst van hun broertje of zusje. Ze maken regelmatig tekeningen voor de baby of aaien over mijn buik. Ontzettend lief. Voor mijn dochter kocht ik een boek, om haar vragen te kunnen beantwoorden.

20 weken echo

Afgelopen week hadden we de 20 weken echo. Wat vond ik dat spannend. Ik ben me er deze zwangerschap veel meer van bewust, dat het ook niet goed kan zijn met de baby. Gelukkig zag alles er op de echo goed uit en werkte de baby fijn mee zodat we alles goed konden zien. Het geslacht willen we niet weten.

Na de goede echo bakte ik met de kinderen een taartje om de liefde te vieren. En we shopten een leuk (1e?) pakje voor de baby. We kochten ook een happy horse aapje. Zal de baby net zo dol worden op dit knuffeltje, als mijn zoon al bijna 4 jaar op zijn konijn is?

3 gedachten over “Op de helft

  1. Vervelend dat je zo last heb van je bekken en banden. Wel heel herkenbaar de bekkenpijn. Ik kan wel zeggen doe rustig aan, maar dat is gewoon lastig met nog 2 kinderen die rond lopen. Luister vooral naar je lichaam lieve Jessica en trek op tijd aan de bel. Fijn dat de 20 weken echo er goed uitzag. šŸ˜˜

  2. Ja die derde zwangerschap was bij mij ook een stuk lastiger. Omdat je er al twee rondlopen hebt, die ook aandacht vragen en je na je werk niet gewoon in de zetel kan ploffen. Altijd spannend die 20 weken echo. Ik was ook echt bang dat het niet goed zo zijn met de baby, maar gelukkig is ook alles bij jou goed. Nog even volhouden meid! šŸ˜˜

Geef een reactie