Feest·Gastblog

Gastblog – Jarig op schrikkeldag

Vier jaar geleden was ik uitgerekend op 29 februari, de schrikkeldag. Een bijzondere datum, omdat je dan maar 1 keer in de 4 jaar écht op je verjaardag jarig bent.
Mijn zoon werd 2 dagen eerder geboren. Dus niet op de schrikkeldag.

De zoon van Karin werd wel op 29 februari geboren.
In deze blog lees je haar verhaal.

Bevallen op schrikkeldag

In juni 2015 had ik een positieve zwangerschapstest. Meteen rekende ik uit wanneer mijn uitgerekende datum zou zijn. 25 februari 2016, een paar dagen voor schrikkeldag. Maar hoe groot was nou de kans dat ik op schrikkeldag zou bevallen? De kans dat ik op een andere dag zou bevallen was immers veel groter. 

Het was maandag 29 februari 2016 en de voorjaarvakantie was weer voorbij, net zoals mijn uitgerekende datum. Onze dochter (toen 6) vond het zó jammer dat ze weer naar school moest en dat de baby nog niet geboren was. Toen zij die middag uit school kwam waren de weeën begonnen en zou het niet heel lang meer duren voordat de baby geboren zou worden. Haar juf had die ochtend verteld wat schrikkeldag betekende. Onze dochter hoopte zo hard dat de baby die dag nog niet geboren zou worden, want ze vond het wel zielig als je maar één keer in de vier jaar echt jarig bent.

Maar toch ben ik die dag bevallen. Om 22.03 uur werd onze schrikkelbaby geboren. Doordat de bevalling om verschillende redenen medisch was geworden stonden wij er niet zo bij stil dat onze zoon op schrikkeldag was geboren. Dat kwam de volgende dag pas. Er kwamen verschillende mensen van het ziekenhuis kijken, want ze vonden het toch wel bijzonder dat er in hun ziekenhuis een schrikkelbaby was geboren. Wij kregen een vermelding mét foto in het ziekenhuiskrantje en diezelfde foto kwam op de facebookpagina van het ziekenhuis.

Op 28 februari feest

Al snel waren wij het er over eens dat wij de verjaardag van onze zoon ieder jaar vieren op 28 februari. Behalve dan in de schrikkeljaren, dan vieren we het uiteraard op de dag zelf.
Dit jaar vieren wij zijn eerste echte verjaardag. Het voelt deze keer veel specialer dan de andere keren dat ik de voorbereidingen voor zijn verjaardag maakte. Nu is hij écht jarig.
Toen onze dochter één jaar werd dacht ik die dag regelmatig terug aan de dag dat ze geboren werd en wat er op bepaalde tijden gebeurde. Toen wij de eerste verjaardag van onze zoon vierde, op 28 februari, was hij er een jaar eerder nog niet. Maar op 1 maart was hij toen al een dag oud. Dat vond ik wel even gek.

Het dinosaurus shirt

Dit jaar feest op 29 februari

Het verjaardagsfeestje vieren wij net zoals iedere andere verjaardag met familie en vrienden bij ons thuis. Wij vinden het leuk dat schrikkeldag dit jaar op zaterdag is en we het ook echt op de dag zelf kunnen vieren.
Inmiddels is het traditie geworden dat ik voor de verjaardag van de kinderen een kledingstuk maak op de naaimachine. Onze zoon koos dit jaar voor een shirt van okergele stof met dinosaurussen én stippen. Daarnaast wilde ik nog wel iets speciaals doen voor zijn eerste echte verjaardag en heb ik qua versiering wat meer uitgepakt. Hij wilde heel graag Pikachu ballonnen, dus die heb ik besteld samen met een ballonnenstandaard. En ik maakte een taarttopper met Pikachu erop.

De taarttopper

Soms maken mensen weleens grapjes. Vorig jaar zei iemand: “Je bent dit jaar niet jarig dus dan krijg je ook geen cadeautjes.” Pas zei iemand toen ze hoorde dat hij mocht gaan kijken op school: “Je mag eigenlijk pas naar school als je zestien bent, want dan ben je pas echt vier.” Heel flauw, want zelf snapt hij niets van die opmerkingen.

Dat hij op een speciale dag jarig is heeft onze zoon helemaal nog niet door. Andere mensen lijken er soms meer moeite mee te hebben, omdat ze het zielig voor hem vinden. Maar zielig is hij echt niet, want wij vieren ieder jaar gewoon zijn verjaardag.Wil jij ook graag jouw verhaal of ervaringen delen door middel van een gastblog?
Stuur mij dan een berichtje via het contactformulier.

Geef een reactie