De kinderen·Naar school

Een maand 4 jaar

Eigenlijk had ik vandaag een blog willen schrijven over de 1e maand school van mijn zoon. Maar dat loopt door de coronacrisus een beetje anders.
Vandaar dat het is geworden ‘een maand 4 jaar’.

De vrijdag na zijn 4e verjaardag bracht ik mijn zoon voor het eerst naar school. Hij vond het Spannend, maar had er wel zin in. Toen we op school kwamen was de andere juf er, deze hadden we bij het wennen nog niet gezien.
En waar het bij het wennen zo goed ging met afscheid nemen, had mijn zoon daar nu toch wel moeite mee. Hij wilde mij niet los laten. Met dikke tranen liet ik hem bij juf op schoot achter. Mama pinkte zelf ook een klein traantje weg onderweg naar huis.
Maar toen ik hem om 12.00 uit school haalde, kwam er een heel blij jongetje op mijn af gerend! Hij had een leuke dag gehad!

In de week erna verliep het afscheid ook steeds goed. De ochtend dat de oppas hem naar school bracht, gingen ook heel soepel.
En de 1e week hoefden de kinderen maar 1 middag naar de bso ook daar vermaakte hij zich prima.
De juf van school zei dat hij zo goed mee deed in de klas. Hij blijft netjes op zijn stoeltje zitten, luistert goed en doet leuk mee.
Aan het eind van de week was zijn energie wel op.
Ik heb daarom besloten om hem op vrijdagochtend thuis te houden om even bij te tanken.

En toen was daar, na 2 weken school, het weekend, waarop werd meegedeeld dat de scholen dicht gingen.
Mijn kleuter vind het allemaal wel prima. Hij vind het maar wat gezellig om thuis te zijn.
Via het ouderportaal krijgen we dagelijks wat tips van de kleuterjuffen, maar geen echte schoolopdrachten.
En toen ik heb vroeg of hij het niet gek vond dat hij nu niet naar school hoefde zei hij “Ik wou ook graag bij jou zijn” ♡

Hij is straks langer thuis dan dat hij op school zit. Dus ik ga er vanuit dat het wennen weer van voor af aan moet beginnen. En ik hem dan nog wel een paar keer op vrijdagochtend thuis zal houden.
Maar ik ben er van overtuigd dat het wel goed komt.

5 gedachten over “Een maand 4 jaar

  1. Nou datt is ook wat he. Gewoon maar wat langer genieten dat hij thuis is. Hier mag sepp op 7 april gaan wennen, maar ik verwacht niet dat hij voor de zomer naar school gaat. Sowieso alle kids 🙈

    1. Ja bizar. Voor Sepp ook gek als hij straks 4 is maar nog niet naar school kan. Ik hoop stiekem wel dat ze weer naar school gaan tegen de tijd dat mijn zwangerschapsverlof begint 🙈

Geef een reactie