De kinderen·Naar school

5 weken thuis – Hoe gaat het nu?

Inmiddels zitten er al 5 weken thuisonderwijs op. Komende dinsdag horen we of dit nog langer doorzet of dat de kinderen eventueel na de meivakantie weer naar school mogen. Maar voor nu een update van hoe het hier gaat.

Thuisonderwijs


Over het algemeen gaat wel goed.
De oudste heeft wel veel dingen die ze voor school moet doen, maar is meestal tegen het eind van de ochtend wel klaar. Ik zet geen wekker ‘s ochtends, maar we proberen wel elke dag rond 9.00 te beginnen met school.
Tot nu toe heeft ze 1 dag gehad, dat ze er echt even geen zin in had. Maar samen slaan we ons er doorheen. Ik merk dat als ik haar zelfstandig laat werken, ze weinig om hulp vraagt. Maar dat ze er soms echt wel baat bij heeft om dingen samen te doen.
Als de oudste hulp nodig heeft, dan moet de jongste zelf spelen of kijkt hij een filmpje.
Soms doen we wat van de tips die hij van school krijgt. Maar sommige dingen heeft hij geen zin in, dus hoeft ook niet. Hij leert spelenderwijs ook genoeg. Hij zat pas 2 weken op school.

Contact met school


Vorige week belde de kleuterjuf om te vragen hoe het ging en ook heeft ook even met mijn zoon gepraat. Komende week gaan ze voor het eerst videobellen met groepjes kleuters. Ik ben benieuwd hoe hij dat zal vinden.

Met de juffen van mijn dochter hebben we via de mail contact als we vragen hebben Mijn dochter kan de juffen veel vragen en mag foto’s sturen van de extra opdrachten via de berichten app op haar iPad van school.
Van de week had ze met de hele klas een groepschallenge via facetime, met de juffen. En ze heeft via de berichten app en facetime regelmatig contact met klasgenootjes. Bijvoorbeeld ook om schoolopdrachten samen te doen.

Vrije tijd

Als dochter klaar is met school gaan de kinderen samen spelen, fietsen we een rondje of bakken of knutselen we iets.
Ze spelen wel echt heel veel samen, wat niet altijd even gezellig gaat haha, dus dan is het tijd voor mij om weer iets anders te verzinnen om te doen. De dagen zijn soms wel lang vind ik, maar gelukkig hebben we veel mooi weer, waardoor we veel tijd in de tuin door kunnen brengen.

Hoe gaat het met mama?

Ik vind het pittig, de combinatie van kinderen thuis, mijn zwangerschap, bekken klachten en thuis werken en het feit dat mijn contract niet wordt verlengd in mijn verlof, was wat teveel.
In overleg met mijn werk zit ik nu volledig in de ziektewet tot mijn verlof. Ik zat er al voor een deel in voor de coronacrisis begon. Wel is het gek dat ik nu niet weet of ik nog afscheid kan nemen van de kinderen en mijn collega’s.

Ik merk wel aan mijn bekken dat het thuis zijn mij goed doet. Ik kan wat meer mijn rust pakken dan tijdens een werkdag. En ik hoef thuis natuurlijk geen kinderen meer te tillen. Maar toch voel ik het wel wanneer ik teveel heb gedaan.
Ik probeer iedere middag wel even een uurtje of 1,5 mijn rust te pakken op de bank. Na de lunch met de kinderen een film kijken.
Het geeft me wel rust dat we nu niet ‘s ochtends hoeven te haasten om optijd allemaal aangekleed en ontbeten klaar te zijn voor werk en school. En ook het gevlieg na werktijd, naar de bso, snel eten en naar bed mis ik niet.
We kunnen nu rustig te tijd nemen om te koken en eten en voor het bedritueel.

Wat ik wel heel jammer vind, is dat familie en vrienden mijn zwangerschap en groeiende buik nu niet van dichtbij mee krijgen. Ik maak wel foto’s of een filmpje van mijn bewegende buik, maar het is toch anders. En ook de kinderen die niet mee mogen naar de controle van verloskundige, zodat ze het hartje kunnen horen. Ik had het me anders voorgesteld, maar het is wat het is. En hopen dat we straks heel veel kunnen baby-knuffelen.

We wachten af hoe de komende weken zullen verlopen.
Nog 1 schoolweek en dan hebben de kinderen twee weken meivakantie. Natuurlijk nog steeds gewoon thuis, maar even geen schoolwerk tussendoor. Voor iedereen fijn om even op te laden.

Hoe gaat bij jullie? Laat een reactie achter onder deze blog.

Houd vol, heb lief. ♡

4 gedachten over “5 weken thuis – Hoe gaat het nu?

  1. Ja het is wel wat he, zo allemaal samen thuis zitten. Hier hebben we er net twee weken vakantie opzitten. Omdat ik lesgeef, heb ik ondertussen filmpjes gemaakt om mijn kinderen van de klas te helpen. Ik ga deze week ook videobellen met groepjes kinderen. Inderdaad jammer dat je kindjes de baby niet kunnen zien op het scherm. Succes daar!

    1. Ja je creativiteit moet je in het onderwijs wel gebruiken nu. Lief dat je filmpjes hebt gemaakt.
      De juf van Lyanne had van de week een dictee ingesproken en meegestuurd ipv dat ik het moest voorlezen.

  2. Heb ik nou gewoon gemist dat je in de ziektewet zit 🙈 een periode waarin alles zo bijzonder is rondom het zwanger zijn wordt zo wel flink overschaduwd. Hopelijk kan je ondanks alle ongemakken er wel met elkaar van genieten. 😘

    1. Ik denk dat ik dat nog niet eerder ergens gemeld had, dus je hebt niks gemist 😉 ik doe mijn best zo veel mogelijk te genieten, vooral van de beweging en schopjes in mijn buik.

Geef een reactie