De actieve moeder

Ontspannen in de meivakantie

Het is tijd voor een beetje ontspanning in de meivakantie. En hoewel we natuurlijk niet zoveel op uit kunnen, maken we het thuis ook gezellig. Tijd voor wat tips voor de meivakantie in huis.

Spelletjes

Nu we wat meer tijd voor elkaar en het gezin hebben, kun je leuke spelletjes doen met de kinderen. Spelletjes die net even wat langer duren. Monopoly junior bijvoorbeeld.
En met wat jongere kinderen een ander leuk (bord)spel.
Hier is Bunny Hop favoriet bij de jongste.

Knutselen

Nou vinden mijn kinderen het eigenlijk altijd wel leuk om te knutselen. Maar in de vakantie is het leuk om aan een wat groter project te werken. Maak een robot van kosteloos materiaal of wat dacht je van je eigen tafelkleed kleuren?
Of koop een wit t-shirt en laat je kind deze zelf versieren met textielstiften.

Foto gemaakt door mijn dochter

Foto speurtocht

Maak foto’s van details van voorwerpen in huis of in de tuin. Print ze uit en laat de kinderen ze zoeken.

Foto’s maken

Mijn kinderen vinden het momenteel leuk om zelf (natuur)foto’s te maken. Foto’s van dieren tijdens een rondje fietsen. Of van dingen die ze zien in de tuin. Misschien heb je nog een oude telefoon of camera liggen die ze mogen gebruiken? Of schaf een wegwerp camera aan.

Ook leuk om de foto’s aan het eind van de vakantie af te laten drukken en er samen een fotoboekje van te maken. Een leuke herinnering voor later.

Foto gemaakt door mijn zoon

Picknicken

Bereid samen met de kinderen wat lekkere hapjes. Natuurlijk vooral met dingen die zij lekker vinden. Bijvoorbeeld spiesjes, poffertjes met banaan of aardbei. En eet dit gezellig op een kleedje in de tuin of midden in de woonkamer op.

Klusjes doen

Als je kind al wat ouder is, kan je klusjes verzinnen die hij kan doen. Als een klusje klaar is, verdiend hij er iets mee. Bijvoorbeeld een beetje zakgeld. En koop dan samen met je kind iets leuks van het geld wat hij in de vakantie verdiend heeft.

Wat gaan jullie doen in de meivakantie? Laat een reactie achter onder deze blog.


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en andere leuke berichten via mamajezzblog op Instagram of Facebook.

Deze blog bevat affiliatie links.

Een gedachte over “Ontspannen in de meivakantie

Geef een reactie