Persoonlijke verhalen

Moeder zijn…

Al bijna 8 jaar mag ik mezelf moeder noemen. En over een paar weken verwachten we ons 3e kindje. Dan mag ik mezelf ‘mama van 3’ noemen. En hoewel het moederschap echt niet altijd even makkelijk is, geniet ik er iedere dag van.

Je krijgt er zoveel voor terug

Een zin die je regelmatig hoort als jonge ouders. Maar een cliché dat wel echt waar is. Een kind krijgen is een grote zoektocht, naar jezelf als moeder. Iedereen heeft een mening of advies voor je. Maar uiteindelijk moet je je eigen weg er in vinden en ontdekken hoe jij wilt zijn als moeder. En inderdaad, je krijgt er veel voor terug. De liefde voor je kind, de liefde die je terug krijgt van je kind, zijn niet te omschrijven. En ook de liefde die ze elkaar geven kan ik zo van genieten.

Jong moeder

Al van kinds af aan wilde ik graag moeder worden. Toen ik mijn man leerde kennen deelde we samen de wens voor een gezin. En ook hij zag het zitten om al jong vader te worden. Op mijn 23e werd ik voor het eerst moeder. Inmiddels zijn we bijna 8 jaar verder en is de 3e onderweg. Voor mij is het moederschap een verrijking van mijn leven. Mijn kinderen staan altijd op de 1e plaats, gedeeld met mijn man uiteraard 😉

Moederdag

Op moederdag sta ik er altijd even bij stil, hoe bijzonder het is om moeder te mogen zijn. Ik besef me goed dat dit niet voor iedereen zo geld. Zo veel vrouwen die graag moeder willen worden of een kindje zijn verloren. Een dikke knuffel voor die (wens)moeders.

En een knuffel voor mijn eigen moeder. Zonder haar was ik niet de moeder geweest die ik nu ben. Helaas door de coronacrisus een moederdag op afstand dit jaar. Maar ook dan besef ik me, dat er veel vrouwen zijn die hun moeder voor altijd moeten missen.

Fijne moederdag lieve moeders ♡


Wat betekend moederdag voor jou? Laat een reactie achter onder deze blog.

2 gedachten over “Moeder zijn…

Geef een reactie