Naar school

De scholen zijn weer open.

Wat was dat spannend zeg. Maar wat waren we er ook weer aan toe. 8 weken thuis met de kinderen. Waarvan 6 thuisonderwijs en 2 een gekke meivakantie, die niet echt als vakantie voelde. Dinsdag mochten ze eindelijk weer naar school. Mijn kinderen hadden er zin in,  maar vonden het ook wel een beetje spannend. 

De wekker ging weer vroeg, gelukkig konden de kinderen goed wakker worden. Maar nu geen hele ochtend in je pyjama huiswerk maken of spelen.  Nee, de kleren moesten meteen aan. De kinderen zochten allebei hun eigen kleuren aan. En het ontbijt was ook verrassend snel op. Volgens mij hadden ze er wel zin in. Tassen inpakken, tanden poetsen, goed handen wassen en toen was het tijd om de fietsen te pakken. 

Van tevoren had ik al duidelijk met mijn kinderen doorgenomen dat ik niet mee de klas in mocht. Mijn dochter moest door de deur bij haar eigen klaslokaal naar binnen en mijn zoon via de hoofdingang. Toen we bij school aankwamen, pakte dochter haar tas uit de bakfiets, gaf mij een knuffel en ging meteen naar de klas. Voor mijn zoon was het wat lastiger. Hij bleef met mij bij het hek staan en wilde niet naar de deur lopen. Hij hield mij stevig vast. Nou zat hij pas net 2 weken op school, toen de school dicht ging.  Dus hij heeft langer thuis gezeten dan dat hij op school zat.  Gelukkig zag zijn juf dat hij het een beetje moeilijk had en kwam ze hem ophalen. Met juf aan de hand liep hij de school in.  Ik heb nog even om een hoekje staan kijken, maar het leek goed te gaan. Trots dat hij niet hoefde te huilen! 

Daar ging ik dan, met een lege bakfiets terug naar huis. Deze zwangere mama had zowaar een paar uurtjes voor zichzelf! Gek, stil in huis, maar stiekem ook wel even fijn om geen kinderen om me heen te hebben. Lekker even in huis rommelen en een serie kijken. Tot het 14.00 was en ik mijn kinderen weer op mocht halen. 

Ze kwamen beiden (5 min. na elkaar) blij de school uit gerend. Onderweg naar huis en ook thuis kwamen al snel enthousiaste verhalen over hun 1e schooldag. Het klonk als een geslaagde dag! 

Fijn wat een dagje school al niet kan doen. Eindelijk weer spelen met leeftijdsgenoten ipv de hele dag met je zus/broertje. Al hebben ze de rest van de dag thuis wel samen gespeeld. Ze hadden elkaar stiekem toch wel een beetje gemist denk ik. En ik ook

3 gedachten over “De scholen zijn weer open.

  1. Wat leuk dat ze het fijn hadden. Zo jammer dat je niet binnen mocht om je zoontje af te geven, gelukkig was de juf daar. Hier gaan ze morgen ook weer naar school. Het heeft lang genoeg geduurd.

Geef een reactie