De zwangere moeder

33 weken zwanger – update

Alweer 33 weken zwanger, waar blijft de tijd.
Er is een hoop gebeurd na de laatste update. Dat geen zwangerschap het zelfde is, heb ik inmiddels wel ondervonden.
Tijd voor een nieuwe update,  lees je mee?

Bekkenklachten

Wat ik in mijn vorige update ook al meldde, was dat ik last kreeg van mijn bekken. Hiervoor ging ik naar de cesartherapie. Maar omdat er, zeker na een werkdag, niet zo veel verbetering in zat, werd mij geadviseerd om minder te gaan werken. Nog voor ik dit op mijn werk had aangegeven, kreeg ik te horen dat mijn contract, dat afloopt tijdens mijn verlof, niet verlengd wordt.
Ik ging uiteindelijk 2 halve en nog 1 hele dag werken, om mijn bekken te ontzien. Maar na twee weken, kwam de sluiting vanwege de coronacrisus en ging de opvang over in noodopvang. Omdat ze hier alleen leidsters voor hele dagen ingezet, zag ik dat niet zitten.
Na een paar weken thuiswerken, heb ik in overleg met mijn leidinggevende besloten dat ik volledig de ziektewet in zou. Mijn bekkenklachten werden wel minder nu ik hele dagen thuis zat.

Controle bij de verloskundige

Gekke tijden, waarbij de verloskundige voor de afspraak belde hoe het ging, zodat ze tijdens de afspraak alleen de controles uit hoefde te voeren. Mijn kinderen die niet mee mogen om naar het hartje te luisteren. Allemaal niet zoals ik me van te voren voorgesteld had.
Ik de weken daarna had ik nog een telefonische consult. Fijn om de verloskundige even te spreken maar het voelde toch allemaal een beetje gek.

Groei echo

Met 31 weken had ik een afspraak voor de groei echo. En daaruit bleek dat ik veel vruchtwater had en de baby erg groot was. Nou waren mijn andere kinderen ook wel aan de grote kant, maar deze baby is toch nog wat groter.
Ik werd doorgestuurd naar het ziekenhuis voor een suikertest.
Deze bleek helaas veel te hoog. Omdat ik inmiddels al bijna 32 weken was, werd ik meteen doorgestuurd naar de gynaecoloog,  waar ik de volgende dag al terecht kon.
Hier werd alles voor de zwangerschapsdiabetes in werking gezet.

Inmiddels ben ik weer een week verder, zijn mijn suikerwaardes, die ik thuis prik, met behulp van een voedingsschema van de diëtiste prima onder controle.
Het is nu afwachten hoe de groei van de baby verder zal verlopen in de komende weken.

Ik ben in iedergeval wel blij dat de kinderen weer, om de dag, naar school gaan en ik wat meer mijn rust kan pakken. Want ik vind deze zwangerschap wel de pittigste van de 3.

5 gedachten over “33 weken zwanger – update

  1. Lieve Jessica, het is niet niks zo’n derde zwangerschap. Gelukkig kan jij nu wat meer je rust pakken. Fijn dat ze je nu extra in de gaten houden. Zwanger zijn tijdens corona crisis is niet de charme waarmee je deze periode wil afsluiten. Hopelijk kunnen de laatste weken van je zwangerschap wat rustiger verlopen. Hou je haaks en een dikke virtuele knuffel!

  2. Ja zo’n derde zwangerschap is lastig he. Ik vond dat ook de lastigste van allemaal, omdat die andere twee ook nog aandacht vragen. Hopelijk gaat alles verder prima met je suikerwaarden en met je kleintje. We duimen hoor! Inderdaad een rare tijd nu, wat jammer dat je kids het hartje niet eens kunnen horen. Nog even volhouden en dan heb je straks weer je armen vol liefde :-). Dikke knuffel

Geef een reactie