De zwangere moeder

Zwangerschapsverlof

Hoewel ik al een aantal weken thuis zit, is het nu officieel; ik heb verlof. En dat voelt best fijn. Ik heb afscheid genomen op mijn werk, ik kom daar helaas niet meer terug na mijn verlof. Het grote aftellen kan nu beginnen. Al deed dat stiekem een al een beetje.

Anders dan verwacht

Hoewel mijn verlof er toch wel anders uitziet dan ik van te voren had verwacht, ga ik er wel van genieten. De kinderen gaan nu om de dag naar school, dus heb ik wat tijd voor mezelf.  Ik plan de afspraken bij de gynaecoloog op zulke dagen, zodat ik geen oppas hoef te regelen. Verder rommel ik wat in huis, kan ik aan mijn nesteldrang toegeven, door de commode in te richten en de baby spullen uit te zoeken en te wassen. En kijk ik een serie. We hebben besloten welk geboorte kaartje het wordt, dus de enveloppen kunnen alvast geschreven worden.

Toch moet ik op die dagen de klok in de gaten houden en de kinderen weer op tijd uit school halen. Nu ze nog om de dag naar school gaan, laat ik ze 1x per week naar de bso gaan. Over 2 weken gaan ze alle dagen naar school en kunnen ze 2 middagen naar de bso. Ik heb me voorgenomen om van die middagen te profiteren en een middagdutje te doen.

Wat ik nog wil doen

Natuurlijk heb ik, zoals iedere hoogzwangere vrouw, een lijstje met dingen die ik nog wil doen tijdens mijn verlof.

  • Muziekdoosje haken. Ik haakte al een knuffel voor de baby, maar wil ook nog een muziekdoosje haken. Ik bestelde een daarvoor een pakket bij wolplein.
  • Laatste inkopen. Het meeste hebben we inmiddels wel in huis. Maar we willen nog een co-sleeper aanschaffen. Daarnaast moeten er nog een verschoonkussen en wat verzorgingsproducten voor de baby komen. Ook wil ik alvast wat roze en blauwe versiering halen die we kunnen ophangen als de baby er is.
  • De ziekenhuistas inpakken. Rustig bedenken wat er allemaal mee moet. Het eerste pakje ligt al klaar.
  • Vooruit koken. Handig voor in de kraamweek en daarna, om wat maaltijden in de vriezer te hebben liggen. Want ik denk dat we het straks met 3 kinderen druk genoeg zullen krijgen.

Een gedachte over “Zwangerschapsverlof

  1. Druk wordt het zeker…maar ook heel erg leuk šŸ˜‰. Hopelijk kan je nog even genieten van de rust, want die laatste weken was ik echt op en had ik voor niks geen energie meer. Ik deed ook veel middagdutjes toen. Succes, nog even volhouden.

Geef een reactie