Overige

Hoera! Ze heeft A!

Eindelijk! Ruim 2 maanden later dan gepland mocht mijn dochter gisteren dan eindelijk afzwemmen voor haar A diploma! We maakten er een feestje van!

Hoewel we het ons 2 maanden geleden natuurlijk heel anders hadden voorgesteld, was het gisteren dan toch zo ver. Na 17 maanden zwemles kregen we bericht dat mijn dochter mocht afzwemmen, helaas ging dat niet door vanwege de coronacrisus en sloten de zwembaden een week voor de geplande datum. Daar ging mijn idee, dat ze voor de zomervakantie misschien wel A en B zou halen en klaar zou zijn met zwemles. Want we hebben afgesproken dat ze sowieso A en B moet halen en daarna mag kiezen of ze nog wil zwemmen of een andere sport wil doen.

Eindelijk weer zwemles!

We waren maar wat blij, toen de zwemlessen weer van start gingen. Hier schreef ik eerder al deze blog over. Ik plande wat extra inhaallessen in en we wachten rustig af of er snel een afzwem-datum zou komen. En die kwam er. Zaterdag 6 juni!

Anders dan de vorige keer, kozen we er voor om het even geheim te houden voor de familie. Want ze mochten toch niet komen kijken. Per kind mochten er 2 ouders mee naar binnen om te komen kijken. Wij kozen er voor dat ik alleen mee ging, zodat onze zoon bij mijn man kon blijven. Tijdens het afzwemmen maakte ik uiteraard de nodige filmpjes en foto’s voor papa en de rest van de familie.

Hoera ze heeft A!

En wat was het leuk! Vanwege de afstand lieten ze de kinderen afzwemmen in 2 groepen van 6 kinderen. Een voordeel, want met een half uur hadden ze alle onderdelen al gehad en had ze haar diploma binnen!

Eerst een paar oefeningen met kleding aan en daarna alleen in de zwemkleding. Zo knap wat ze in al die maanden geleerd heeft. Waar ze in het begin van zwemles, elke keer moest huilen als ze op haar rug moest zwemmen, zwom ze nu in rap tempo naar de overkant. En ook het zwemmen onder de mat door en duiken door een hoepel deed ze hartstikke goed.

Eenmaal thuis met diploma en medaille, was het tijd voor taart en cadeautjes. En hebben we de familie op de hoogte gesteld. Wat was iedereen trots.

Wat zijn wij trots!

Wanneer begon jouw kind met zwemles? Laat een reactie achter onder deze blog.

5 gedachten over “Hoera! Ze heeft A!

  1. Wij zouden 3 maart 2019 beginnen, maar in de nacht v 1 op 2 maart brandde het zwembad af. Gelukkig konden we 2 weken later bij een ander bad beginnen. Kwam er nog een keer oorontsteking tussendoor waardoor alles 6 weken stil lag en nu zijn we weer 10 weken stil komen te liggen. Met nog geen idee hoe lang het gaat duren šŸ™ˆ

      1. Ind, ben blij als ze klaar is. En zijzelf ook. Ze weet dat ze a en b moet en c mag. Sepp staat inmiddels te popelen om te beginnen en zou eigenlijk deze maand starten maar ook dit zal wat langer gaan duren.

      2. Ja hier ook A en B moet en C mag. Wij wachten met Fabian nog even tot hij 5 is. Lyanne begon zelfs pas toen ze 6 was.

  2. Wat goed zeg! Dikke proficiat! Hier kreeg de oudste in januari zijn zwemdiploma. Helaas gaan onze zwembaden pas open op 1 juli. Ik hoop dat hij dan nog genoeg zelfvertrouwen heeft om het nog te kunnen.

Geef een reactie