De baby

Baby update – 1 maand oud

Gisteren was onze zoon alweer 1 maand oud. Ongelofelijk hoe snel die maand voorbij gevlogen is. We genieten zo van hem! In deze blog vertel ik hoe de 1e maand voor ons was.

De kraamweek

Na de bevalling en een nachtje ziekenhuis, mochten we de volgende ochtend naar huis. Eenmaal thuis op de bank geïnstalleerd met baby en wat drinken, is mijn man de oudste kinderen gaan halen. Ondertussen heb ik de kraamzorg gebeld en gezegd dat er in de loop van de middag wel iemand kon komen. We wilden eerst de kinderen kennis laten maken met hun broertje. Wat een bijzonder moment was dat. Fabian was heel verlegen en wist eerst niet zo goed wat hij er mee moest. Maar nadat Lyanne hem even had vastgehouden, durfde hij ook wel.

De rest van de kraamweek verliep heel relaxt. De borstvoeding kwam goed op gang, Roan hapte goed zelf aan waardoor we weinig hulp van de kraamzus nodig hadden. Ze liet ons lekker onze gang gaan en was er voornamelijk voor het huishouden en de kinderen. Ook het kraambezoek kwam heel langzaam op gang. De kinderen gingen na het weekend weer naar school, waar ze trots hun verhaal konden vertellen en mooie knutsels maakten.

Het ‘gewone’ leven

Ruim een week na de geboorte, moest mijn man weer aan het werk. De oudsten moesten nog 4 dagen naar school voor de vakantie begon. Dus even zoeken naar nieuw ritme. Optijd opstaan met z’n allen, Roan voeden, ontbijten en aankleden en naar school. Daarna deed ik, behalve baby knuffelen, niet zo veel bijzonders. Even een klein boodschapje of wat in het huishouden en daarna weer lekker op de bank. En als de kinderen uit school kwamen, de aandacht verdelen over 3 kinderen. Eigenlijk ging het best goed.

Zomervakantie

Inmiddels hebben we er al 2 weken zomervakantie op zitten. Van tevoren zag ik er wel tegenop, verlof tijdens de vakantie. Ik heb natuurlijk weinig me-time nu. Maar tot nu toe valt het me best mee. Zo fijn dat we niet hoeven te haasten voor school. Na een vroege ochtend voeding, kunnen we nog even in bed blijven liggen. De middelste komt er vaak gezellig bij liggen en een filmpje kijken.

Als het lekker weer is, zijn we veel buiten. De kinderen vermaken zich goed in de tuin en Roan slaapt heerlijk buiten. Bij slecht weer, kijken we filmpjes of doen we een spelletje. Af en toe komt er iemand op kraamvisite. Op maandag middag heeft Lyanne zwemles. Best een onderneming met 3 kinderen. En hoewel we wel weer binnen mogen wachten, voelt het voor mij niet zo fijn. Dus wandelen we een rondje en zoeken we een speeltuintje op in de tijd dat ze zwemt.

Hoe gaat het?

Roan doet het zo goed. Al heeft hij vaak wel rond etenstijd wat onrustige uurtjes. Als mijn man dan ook nog laat thuis is, vind ik het wel pittig om alleen te zijn met 3 kinderen. Maar gelukkig is het dan vakantie en iets minder erg als we wat later eten en ze wat later in bed liggen.

Ik voel me over het algemeen best goed. Soms ga ik daardoor toch net wat over mijn grenzen heen en voel ik dat de volgende dag wel in mijn lichaam. Dus dan doe ik weer een stapje terug en een dagje niks. Maar ik mag niet klagen. En geniet vooral heel erg van mijn gezin van 5 ♡


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en andere leuke berichten via mamajezzblog op Instagram of Facebook.

6 gedachten over “Baby update – 1 maand oud

  1. Heerlijk Jessica dat jullie zo kunnen genieten met zijn vijfen. Het is inderdaad een hele onderneming om met 3 kinderen op pad te gaan, maar ik zou niet anders meer willen. Lekker deze weken in de bubbel blijven met elkaar!

    1. Dankjewel! Dat blijven we lekker doen. Fijn dat het voor jou ook zo goed voelt met 3 kinderen. En het wordt alleen maar weer makkelijker als ze wat groter zijn.

  2. Wat goed om te lezen Jessica dat het zo goed met jullie gaat! Fijn dat je er zo relaxed in staat. Fijne zomer verder.

Geef een reactie