Persoonlijke verhalen

Vier de liefde – onze trouwdag

Vandaag zijn mijn man en ik 12 jaar samen en 4 jaar getrouwd. In deze blog neem ik je mee naar hoe het begon en vertel ik over onze kleine, maar fijne trouwdag.

25 juli 2008

Na een paar weken om elkaar heen draaien en met elkaar smsen en msnen spreken mijn man en ik met elkaar af op de camping in Friesland, waar ik met mijn ouders stond. Hij woont in Friesland ik in Haarlem. We liepen een rondje en de vonk sloeg over. Een hele fijne vakantie, waarin we elkaar bijna dagelijks zagen. Elkaars ouders ontmoetten en het echt wel meer voelde als een vakantie liefde. Ik was net 19 jaar, zat op het spw en ook hij was bezig met een opleiding.

Aan het eind van de vakantie, konden we alleen nog in de weekenden afspreken. Een lange afstands-relatie. Twee jaar lang reden we om en om bijna ieder weekend en in de vakanties naar elkaar toe. Toen ik klaar was met mijn opleiding besloten we dat ik naar Friesland zou verhuizen. Ik begon daar aan een nieuwe opleiding. We woonden eerst een jaar bij zijn ouders en nadat ik gestopt was met mijn opleiding en we allebei werk hadden trokken we in een huurhuisje en weer een paar jaar later kochten we ons 1e huis.

25 juli 2016

8 jaar later en 2 kinderen verder. Al vaak hadden we het over trouwen. Maar al snel kwamen we tot de conclusie, trouwen is duur. Omdat ik toch graag dezelfde achternaam als mijn (toen nog) vriend en de kinderen wilde, besloten we gratis te trouwen. Precies 8 jaar nadat we verkering met elkaar kregen.

Onze trouwdag

Samen met mijn beste vriendin, maakte ik een bruidstaart. Op 25 juli 2016 vertrokken mijn man en ik samen naar het gemeentehuis. Gaven elkaar het Ja-woord en 10 minuten later stonden we getrouwd en wel weer buiten.

Ondertussen had mijn vriendin, die op de kinderen paste, ons huis versierd. Thuis kwamen onze ouders, broertje en zus en zwager voor taart en koffie. We kregen cadeautjes, maakten familie foto’s in de tuin en aten soep en broodjes. Wat fijn om deze bijzondere dag zo met elkaar te vieren.

‘s Middags vertrok de visite en gingen wij met ons gezin en mijn vriendin naar het strand van Lemmer. Lekker uitwaaien, mooie foto’s maken en wat drinken. We sloten onze mooie dag af door met zijn tweeën uit eten te gaan bij Het meer van Lenten aan de overkant van het Snekermeer, waar het voor ons 8 jaar geleden begon.

Inmiddels zijn we 12 jaar samen en 4 jaar getrouwd. Hebben we er nog een kindje bij en nog steeds heel gelukkig met elkaar. Vandaag vieren we de liefde! Ik hoop dat er nog vele jaren bij mogen komen. ♡

Hoe lang ben jij samen met je partner?


Wil jij ook graag jou verhaal delen door middel van een gastblog? Stuur dan een bericht via het contactformulier.

Lees ook: Mijn man; de papa

4 gedachten over “Vier de liefde – onze trouwdag

 1. Gefeliciteerd!
  Hier ook een relatie die starte met 130km ertussen (Haarlem – Zutphen). Alleen in ons geval was het de man die verhuisde ;).
  We zijn sinds januari 2010 samen, in juli 2011 kwam Martijn naar Haarlem, we kochten in 2013 ons huis en in juni 2014 zijn we getrouwd. En onderhand een heel gezinnetje met 2 kids (2015 en 2017).

  1. Ook al lang samen. En een lange afstandsrelatie die goed is gelukt! Ik kreeg mijn man Friesland niet uit. 😉 maar ik heb er geen spijt van dat ik naar Friesland ben verhuisd. Mijn ouders wonen wel in Haarlem.

 2. Proficiat lieverds ! Doe zo verder ;-). Hier al 11 jaar samen (sinds 2009) en ondertussen 8 jaar getrouwd. En drie jongens om ons geluk compleet te maken.

 3. Gefeliciteerd lieverds met dit mooie jubileum. Op naar nog meer mooie jaren samen en met de kinders.

  Wij zijn nu 11,5 jaar samen waarvan er 7 getrouwd. En met 3 kinders maken we ons gezin compleet

Geef een reactie