De kinderen

Hoera! De oudste is 8

Hieperdepiep hoera! Onze lieve meid, die ons voor het eerst ouders maakte, viert vandaag haar 8e verjaardag. Ik moet nog even aan het idee wennen hoor, 8 jaar. Ze zit inmiddels in groep 5.

Lieve meid,

Wat word je groot en dat zeg je zelf ook. Je kan ineens overal bij, je broeken worden te kort, je hebt een flinke groeispurt gemaakt afgelopen jaar. Nog even en je bent net zo lang als mama. Je hebt een heerlijk lief en zorgzaam karakter. Wat ben je trots op je kleine broertjes. Afgelopen jaar werd je opnieuw grote zus. En hoewel je een zusje ook wel heel leuk had gevonden, maakt het je nu je broertje er eenmaal is, niks meer uit. Het is gewoon een lieve baby en niemand in jouw klas heeft zo’n kleine baby thuis.

School

Het was een bewogen schooljaar. Je starte in groep 4 in een combinatieklas met groep 4, 5 en 6. Als een van de jongste vond je dat soms best lastig, met al die grote jongens van groep 6. Zeker met gym had je er soms niet zo veel zin in, want; “zij zitten allemaal op voetballen en ik kan niet voetballen”. Je weet goed wat je wel of niet wilt en laat dit dan ook duidelijk merken.

De periode dat de scholen gesloten waren en jij thuis je schoolwerk moest maken waren soms best pittig. Niet alleen voor jou, maar ook voor mama. Dit gaf ons ook nieuwe inzichten, want nu zagen we zelf heel duidelijk met welke dingen je moeite hebt en wat je wel leuk vind. Rekenen is niet zo jou ding, dat heb je van mama. Lezen en schrijven daarin tegen doe je maar al te graag.

Wees jezelf

Je haalde je zwemdiploma en moet nu nog even door voor B. Als je je diploma hebt, wil je graag op paardrijles. We laten je steeds een beetje meer los. Vanaf de bso alleen naar huis fietsen of een eindje alleen over het fietspad voor huis skeeleren, wat vind je dat stoer!

We gingen vanwege de geboorte van je broertje, dit jaar niet op vakantie. Maar met mama die verlof had en hier en daar een dagje weg en logeren bij opa en oma, vloog de vakantie snel voorbij. Je speelt graag samen met je broertje, maar trekt je ook steeds vaker even terug op je kamer om alleen te spelen of te lezen. Je vind het ook fijn om op school en op de bso weer met je vriendinnen te spelen. Je kijkt filmpjes op youtube en maakt ook graag zelf filmpjes van dingen die je aan het tekenen bent of waar je mee speelt. Super leuk om te zien wat je doet en hoe creatief je daarin bent.

Lieve meid, wees lekker jezelf! Je doet het super goed en wij zijn ontzettend trots op jou!

-xxx- Mama

5 gedachten over “Hoera! De oudste is 8

Geef een reactie