Persoonlijke verhalen

Waarom ik ben gaan bloggen?

In de zoektocht naar wat ik wil met mijn blog, leek het mij goed om eens bij het begin te beginnen; Waarom ben ik gaan bloggen?

Een aantal jaar geleden begon ik met bloggen.
Mijn aller eerste blog die ik schreef was in 2013, een uitje met mijn dochter naar een baby concert. Ik schreef deze blog omdat ik hier zelf zo van genoten had en dit graag als tip met andere ouders wilde delen.
In de loop der jaren schreef ik af en toe wat blogs. Altijd ben ik zoekende geweest naar wat ik precies wilde. Ik had nooit echt een doel met mijn blog. Toen ik in 2018 stopte als gastouder ben ik mij gaan richten als blog over het leven van een werkende moeder en ben ik fanatieker geworden met bloggen. Maar waar mijn blog zich nou precies op richt, bleef oppervlakkig.

Mijn rol als moeder en pedagogisch medewerker

Ik heb de opleiding pedagogisch medewerker, onderwijsassistent gedaan. In eerste instantie, omdat ik de lerarenopleiding wilde gaan doen. Maar deze heb ik na een half jaar afgebroken. Ik ben toen als pedagogisch medewerker in de kinderopvang gaan werken.
Ik vind het heerlijk om met kinderen te werken, ze te verzorgen, volgen en stimuleren in hun ontwikkeling. Iedere fase en ieder kind heeft zo iets unieks. En dat is iets waar ik meer mee wil doen.

Toen ik moeder werd, wist ik door mijn werk in de kinderopvang al best veel over baby’s en kinderen. Ik wist hoe ik een luier moest verschonen en had bepaalde ideeën over voeding  en ontwikkeling.
Toch loop ik ook als moeder, zelfs nu bij mijn 3e kindje regelmatig tegen dingen aan.
Drie totaal verschillende kinderen maar toch ook weer het zelfde. Je moet als moeder je kind leren kennen. Wat vind hij fijn, wat vind je zelf fijn. Er is in de afgelopen 8 jaar veel veranderd in mijn ideeen over opvoeding en ontwikkeling.
Waar mijn andere twee kinderen al snel in hun eigen bed sliepen en ik dat ook belangrijk vond, vind ik het nu prima dat de jongste veel bij mij ligt en in de draagzak slaapt. Waar we bij de 1e vooral haar ritme volgenden, volgt de jongste nu vooral ons ritme.

Waarom ben ik gaan bloggen

Bloggen om informatie en tips te geven

Ik merk aan mezelf dat ik door middel van mijn werk en mijn blog het niet alleen leuk vind om met kinderen te werken, maar het ook leuk vind om ouders te helpen. Want iedereen loopt wel eens ergens tegengaan met hun kind. Waarom zou je elkaar daar dan niet in helpen en versterken?
Ik wil andere ouders niks opleggen, maar ik kan wel mijn ervaring als moeder en pedagogisch medewerker delen. Tips geven; gewoon vertellen hoe ik het heb aangepakt of hoe ik zag dat ouders op mijn werk het aanpakte.

Want ook al werk ik in de kinderopvang en ben ik dagelijks bezig met hapjes, luiers en zinnelijkheid, mijn peuter was ook pas zindelijk toen hij bijna 4 was. En mijn dreumes had ook wel eens een driftbui en wilde niet uit een gewone beker drinken.

Niks mis mee toch? Ieder kind is anders, ontwikkeld op zijn eigen tempo. En zolang je er als ouder relaxt in staat en open staat voor advies, lukt het vanzelf!

Dit ga ik doen met mijn blog

En dat is nou precies wat ik leuk vind aan bloggen. Tips geven, waar wordt ik blij van als moeder, wat onderneem ik met mijn kinderen? Hoe kan je de ontwikkeling van je kind stimuleren? Welke boekjes lezen wij graag?
Door middel van (knutsel) activiteiten, boekentips en tussendoor wat persoonlijke blogs, hoop ik het bloggen weer fanatieker op te pakken.

Daarnaast zijn gastblogs ook altijd welkom. Van ouders, maar ook van mensen die werken met kinderen. Gastblogs over iets dat jij graag wilt delen met ouders. Hierover mag je altijd contact met mij opnemen door een mail te sturen naar jessica@mamajezzblog.com

Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en andere leuke berichten via mamajezzblog op Instagram of Facebook.

6 gedachten over “Waarom ik ben gaan bloggen?

  1. Lieve Jessica, wat mooi dat je je op het gebied van je blog even in de spiegel hebt gekeken en je doel hebt gevonden. Als ik je nog ergens mee kan helpen weet je me te vinden.😘

  2. een mooie reflectie, altijd goed om even pas op de plaats te maken. Welke invalshoek je ook kiest: de moeders op BabyenKind lezen je graag. En als ik zo eens kijk naar je blogs, vinden ze vooral het lezen van jouw ervaringen fijn

Geef een reactie