De baby

Baby update – 3 maanden oud

Is het erg cliché als ik zeg dat de tijd zo snel gaat? Waarschijnlijk wel, maar het is ook gewoon zo. Zeker met een 3e kindje wat gewoon lekker mee gaat in het alledaagse ritme dat we al hadden. Hier en daar met wat aanpassingen naar hem toe.

Hoe waren de afgelopen 2 maanden?

In mijn vorige baby update schreef ik al dat de oudste 2 kinderen vakantie hadden. Mijn verlof viel dus voor een groot deel in de zomervakantie. En hoewel ik er van tevoren erg tegenop zag, was het best relaxt dat we ‘s ochtends niet hoefden te haasten. Al waren we er in de laatste week allemaal wel aan toe, dat ze weer naar school zouden gaan. Ik had behoefte aan tijd met alleen mijn baby. Lekker knuffelen op de bank, stukje wandelen en gewoon door kunnen lopen zonder kinderen die halverwege geen zin meer hebben. Nou zal het warme weer van de laatste 1,5 week ook geen goed hebben gedaan aan ons humeur. Maar over het algemeen was de zomervakantie erg rustig en gezellig. Af en toe hadden we wat kraamvisite en werden we verwend met lieve cadeautjes.

Naar het consultatiebureau

Toen R 1 maand oud was, mochten we voor het eerst langs komen op en consultatiebureau. Meten, wegen en de controles bij de arts. R groeit lekker op de borstvoeding en volgt mooi zijn eigen lijntje. Omdat er vanwege corona geen weeg-uurtje meer is, maakte ik een nieuwe afspraak toen hij 2 maanden was, om nog een keer te meten en wegen. Nou zien we natuurlijk wel dat hij groeit, maar ik vind dat met borstvoeding toch altijd wat spannend, omdat je niet ziet hoeveel hij binnen krijgt. Maar ook bij die afspraak was alles keurig, dus eigenlijk hoeft deze onzekere mama zich geen zorgen te maken. Soms heb je gewoon even bevestiging nodig als moeder.

Hittegolf

Aan het eind van de zomervakantie hadden we een hittegolf met tropische temperaturen. Mijn oudste kinderen zijn van eind augustus en februari, dus zulk warm weer, had ik nog nooit meegemaakt met een jonge baby. In zijn romper overdag was al warm zat. We zaten veel binnen met de rolgordijnen omlaag. We bakerde R ‘s nachts in, maar toen het zo warm was, hebben we dat maar even niet gedaan. Hij sliep in alleen zijn luier in een dunne slaapzak. De ventilator stond aan in de slaapkamer. Af en toe kwam hij een keer extra om te drinken, maar meestal zat er gewoon 3 uren tussen de voedingen.

Hoe gaat het nu

Vorige week zat R waarschijnlijk in zijn 2e sprongetje. Veel huilen, alleen bij mama willen slapen, hij zat zichzelf echt wat in de weg. En dan is het met 3 kinderen soms best lastig om je aandacht over alle 3 te verdelen. Ik was blij als mijn man ‘s avonds thuis kwam en we de taken konden verdelen.
Maar sinds afgelopen weekend kan ik wel zeggen dat we een aardig ritme te pakken hebben. Vaak komt hij wel om de 3 uur voor een voeding, heel af en toe 4 uur overdag, maar dan slaapt hij in de nacht wel lekker door. Dus dat is natuurlijk wel heel fijn.

Mijn verlof zit er inmiddels officieel op, ik ben druk zoekende naar werk en af en toe een sollicitatiegesprek. Dus dan komt de oppas of R ging even naar mijn moeder als mijn man niet thuis is.
We moeten wel wat vaker oefenen met de fles, want hier uit drinken gaat nog wat lastig. En als ik straks wel aan het werk ben, zal hij wel moeten.
Ondertussen geniet ik nog even van de tijd die ik extra met hem heb, tot ik een baan heb gevonden.

Wil je op de hoogte blijven van onze belevenissen? Volg mij dan op facebook of instagram.

Een gedachte over “Baby update – 3 maanden oud

Geef een reactie