De actieve moeder·De bakkende moeder·De creatieve moeder

Wat gaan we doen in de herfstvakantie?

Met de herfstvakantie voor de deur en de tweede corona golf, bedachten mijn kinderen en ik wat leuke activiteiten om te doen. Activiteiten waarbij we de drukte niet hoeven op te zoeken en we toch een gezellige week hebben.

1. Naar het bos

Laarzen aan, lekker een stukje wandelen, de hond kan gezellig met ons mee. We nemen een tasje mee en verzamelen herfstschatten.
Op de website van Juf bijtje vond ik een herfstbingo en herfst speurtocht die je kunt downloaden en mee kunt nemen naar het bos.

2. Knutselen

Met de gevonden schatten uit het bos, kun je leuke dingen knutselen.
Op Elkeblogt, vind je tips voor knutsels met met herfstmateriaal.

Maar ook zonder herfstmateriaal kun je leuke herfst knutsels maken.

Een spin met verf en een wc-rol
Een spin van je hand
Laarzen in de regenplas

3. Bakken

Wat lekkers bakken kan natuurlijk altijd. Ik schreef al eens een blog over paddenstoelen cupcakes. En aangezien ze ook al weer in de winkel liggen, kunnen we wel weer kruidnoten gaan bakken. Voor alle leeftijden is dit leuk om te doen. Een bolletje draaien kan een kind al snel.

4. Spelletjes

Mijn kinderen zijn dol op spelletjes spelen. We hebben inmiddels een aardige verzameling spelletjes in de kast die ze leuk vinden om te doen.
Maar spelletjes zelf bedenken of maken is ook leuk!

5. Tekenen

Mijn kleuter koos ook nog voor de activteit tekenen. Nou ben ik zelf niet zo’n tekentalent. Maar gezellig aan tafel met de kinderen vind ik fijn. Ze maken een mooie tekening om op te hangen. Of om naar de opa’s en oma’s op te sturen. Maken we die ook meteen weer blij met gezellige post.
Van lettertypje kreeg ik een leuke herfsttekening die ik deze vakantie op het slaapkamerraam van mijn dochter wil maken.

Hoe ziet jullie herfstvakantie er uit? Laat een reactie achter onder deze blog.


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en andere leuke berichten via mamajezzblog op Instagram of Facebook.

3 gedachten over “Wat gaan we doen in de herfstvakantie?

Geef een reactie