Review

Review – Fotoboek van Fotofabriek

Ik denk dat bijna iedere moeder of vader wel een telefoon vol heeft met foto’s van hun kinderen en alle leuke dingen die we samen met onze kinderen ondernemen. Ik in ieder geval wel.
Maar echt iets doen met die foto’s schiet er vaak bij in. Tijd een fotoboek te maken!  

 
Een tijdje geleden werd ik gevraagd of een review wilde schrijven voor Fotofabriek. Ik mocht een hardcover fotoboek maken van 24 pagina’s.  Ik ging meteen opzoek naar de foto’s van onze zomervakantie in 2018, die ik nog steeds eens in een boek wilde hebben.

Aan de slag

Meestal maak ik mijn fotoboeken via een andere aanbieder, dus het was even uitvinden hoe het programma van Fotofabriek werkte. Maar als snel kwam ik er achter dat dit niet het anders is dan het programma dat ik normaal gebruik.

Tijdens het maken van het fotoboek staan er soms gele blokjes met tips in je scherm, zodat je de foto’s niet te ver op de rand zet bijvoorbeeld. Op de meeste bladzijdes kon ik die blokjes wel weg klikken. Maar op de voorkant niet. Dat vond ik niet zo handig, omdat ik daardoor de foto niet goed kon bekijken.
Je kunt gebruik maken van leuke sjablonen, verschillende achtergronden en plaatjes tussen je foto’s door en verschillende lettertypes.Nu ben ik zelf meer van de rustige uitstraling in een fotoboek. Dus ik koos een zomerse gele achtergrond. Gebruikte verschillende lay-outs om meerdere foto’s op 1 pagina te zetten en koos een leuk lettertype voor mijn teksten en verhaaltjes.

Klaar, bestellen maar!

Toen het boek klaar was, kon ik hem makkelijk uploaden naar mijn fotofabriek account. In je account worden producten die je upload 40 dagen bewaard. Zo kun je bijvoorbeeld meerdere producten maken en tegelijk bestellen. Via fotofabriek kan je bijvoorbeeld ook foto’s laten afdrukken.
Nadat ik mijn boek had besteld, werd die binnen een week bezorgd. Wat een snelle service.Het boek ziet er mooi uit. Precies zoals ik het had gemaakt in de software en zoals ik wilde dat het er uit zou zien.
De foto’s zijn duidelijk en de bladzijdes slaan fijn om en zijn stevig. De prijs kwaliteit verhouding is goed.
Ik ben erg tevreden over mijn fotoboek en zal zeker vaker iets bestellen via fotofabriek.

Deze blog is tot stand gekomen door middel van een samenwerking met fotofabriek.nl.


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en andere leuke berichten via mamajezzblog op Instagram of Facebook.

3 gedachten over “Review – Fotoboek van Fotofabriek

Geef een reactie