De baby

Baby update – 5 maanden oud

Mijn lieve mannetje was deze week al weer 5 maanden oud! Niet te bevatten hoe snel dat gaat. En wat is er veel veranderd in de afgelopen 2 maanden. Tijd voor een nieuwe baby update.

Aan het werk

In mijn vorige update schreef ik, dat mijn verlof voorbij was, maar omdat ik geen werk had, we nog even genoten van de extra tijd samen. Wel was ik druk bezig met solliciteren. Af en toe hadden we even oppas nodig voor R, zodat ik naar een gesprek kon. Hij deed het prima in die kleine uurtjes zonder mij. Wel gek hoor, zonder baby de deur uit.
Toen hij 4 maanden was, vond ik een baan. Inmiddels ben ik nu een maand aan het werk en gaat mijn baby sinds een maand, 3 dagen in de week naar een kinderdagverblijf.
We hadden een paar opties, kinderopvang of gastouder. Maar de keus viel toch op ons favoriete kinderdagverblijf op de boerderij, waar de middelste ook heen ging als peuter.
En wat heeft hij daar een fijn plekje. Hij doet het super goed op de opvang en heeft daar aardig het zelfde ritme als thuis.

4 maanden

Vaccinaties

Met 3 maanden kreeg mijn zoon zijn 1e vaccinaties. Omdat ik zelf tijdens mijn zwangerschap de 22-wekenprik had gehaald, kon het vaccinatieprogramma voor hem een maand later beginnen. Met 5 maanden kreeg hij de volgende prikjes. Beide keren had hij er een klein beetje last van. Wat huileriger dan normaal en een klein beetje verhoging. Lekker extra knuffelen hielp hem die dag wel goed door.

Ritme

Waar ik bij 3 maanden nog dacht, dat hij nooit echt een ritme zou krijgen, hebben we dat nu wel aardig.
Ik voed nog steeds zo veel mogelijk op verzoek, maar hij komt aardig rond dezelfde tijden voor voeding. Toen ik aan het werk ging, ben ik 1 voeding gaan afbouwen naar flesvoeding, zodat ik op mijn werk maar 1 keer hoef te kolven. En sinds vorige week krijgt hij ook de 2e voeding in de middag flesvoeding. Hij zit overdag op 5 voedingen, Borstvoeding en flesvoeding met elkaar afgewisseld en dan ‘s nachts nog 1 of 2 nachtvoedingen.
Voor nu vind ik dit prima te doen.

Zal ik het ook nog over de nachten hebben?
Haha, doorslapen, wat is dat? Waar mijn andere kinderen dat vrij snel deden, heeft mijn 3e daar nog niet zo veel zin in. Heel af en toe slaapt hij een nachtje door. Maar meestal komt hij in de nacht om de 3 uur voor een voeding. Maar we hebben er ook weken bij gehad dat hij om de 1,5 uur wakker werd. Deze mama is dus best wel moe, zeker na een dag werken kan je mij opvegen.
En waarom hij wakker wordt? Geen idee, krampjes, honger of prikkelverwerking na een dag op de opvang, meestal drinkt hij een paar slokken en dan slaapt hij weer verder.
Gelukkig lijkt het nu weer de goede kant op te gaan.


Hapjes

Omdat mijn zoon soms toch nog wel wat krampjes heeft en we met 4 maanden begonnen met flesvoeding. Hebben we besloten om nog even te wachten met de 1e hapjes.
Bij de oudste begonnen we wel met 4 maanden, omdat we het idee hadden dat ze er aan toe was. Bij de middelste, hebben we wat langer gewacht, hij moest er ook nog niet zo veel van hebben toen hij 4 maanden was.
Vandaar ook dat we nu nog even wachten. Ik denk dat we in de loop van deze maand langzaamaan gaan beginnen met wat groentehapjes. Rustig opbouwen in ieder geval.

Sprongen

R heeft in de afgelopen weken flinke sprongen gemaakt. Hij pakt speeltjes en zijn knisperdoekje vast. Gooit zijn benen in de lucht om vervolgens verbaasd naar zijn voeten te kijken. Hij lacht naar alles en iedereen en is over het algemeen een heel tevreden mannetje.
En sinds deze week rolt hij van rug naar buik en van buik naar rug!
Mijn kleine newborn baby is helemaal verdwenen hoor!Wil je op de hoogte blijven van onze belevenissen? Volg mij dan op facebook of instagram.

5 gedachten over “Baby update – 5 maanden oud

  1. Wat gaat het snel hé. Wat fijn dat het zo goed gaat met hem in combinatie met je werk. Lastig die gebroken nachten he. De jongste kon dat hier ook, soms nog. Succes daar!

  2. mijn baby van 11 week is vandaag aan het wennen op de opvang en ondanks dat het de derde is vind ik het erg spannend, maar ja volgende week weer werken….gaat idd erg snel allemaal

Geef een reactie