De moeder

Strijkkralen – Creatief en ontspannend

Nu het buiten weer wat kouder wordt en we wat meer binnen spelen, halen we de strijkkralen weer eens tevoorschijn. De mooiste creaties worden gemaakt. We hebben verschillende figuurtjes, maar zelf dingen maken en ontwerpen is ook leuk. Wist je dat geconcentreerd bezig zijn met kralen ook heel ontspannend en ontprikkelend werkt en het is ook nog eens goed voor de fijne motoriek van je kind.
In deze blog deel ik leuke ideeën om te maken met strijkkralen.

Cadeautjes met strijkkralen

Voor mijn man die jarig was, maakte mijn dochter een ‘papa’ ontwerp met de strijkkralen. Maar dit kan je natuurlijk ook met andere woorden of namen maken. Als je liever de niet gestreken kant als voorbeeld wilt gebruiken, moet je op je vormpje het woord in spiegelbeeld schrijven.

Je kunt ook sleutelhangers maken van je ontwerp.

Creatief met strijkkralen
Bron: Polylove Girls blog
var bol_sitebar_v2={“id”:”bol_1638103118672″, “baseUrl”:”partner.bol.com”,”productId”:”1004004013589334″,”familyId”:””,”siteId”:”1007545″,”target”:true,”rating”:true,”price”:true,”deliveryDescription”:true,”button”:true,”linkName”:”Hama%20Strijkkralen%20in%20een%20Ton”,”linkSubId”:””};https://partner.bol.com/promotion/static/js/partnerProductlinkV2.js

Kerst versiering

Versiering voor in de kerstboom, kleine ontwerpen voor op een cadeau tag of een 3d kerstboom. Er valt genoeg te bedenken en te maken voor de feestdagen.

Kerst strijkkralen
Bron: ladylemonade.nl
Bron: leuk met Kids blog
Bron: Pinterest
var bol_sitebar_v2={“id”:”bol_1638103348462″, “baseUrl”:”partner.bol.com”,”productId”:”1004004006938103″,”familyId”:””,”siteId”:”1007545″,”target”:true,”rating”:true,”price”:true,”deliveryDescription”:true,”button”:true,”linkName”:”Hama%20Strijkkralen%20Grondplaten%20%274%20Stuks%27″,”linkSubId”:””};https://partner.bol.com/promotion/static/js/partnerProductlinkV2.js

Sieraden

Niet strijken maar rijgen.
Mijn dochter maakt regelmatig kleurige armbandjes of enkelbandjes van haar strijkkralen. Hierbij is het leuk om een bepaald kleuren patroon te gebruiken. Steeds in dezelfde volgorde de kralen rijgen, dat is ook nog eens erg leerzaam voor jonge kinderen.

Je kunt de kralen ook laten smelten en er dan een armbandje van maken.

Strijkkralen armband
Bron: Karolien Janssens

Dieren van strijkkralen

Je lievelingsdier van strijkkralen maken, dat kan ook!
Bijvoorbeeld een mooie roze flamingo, een pandabeer of misschien vind je juist een egeltje wel leuk!

Bron: Bmellow
Bron; Pinterest
Dieren strijkkralen
Bron: Pinterest

Wat maken jullie met strijkkralen? Laat een reactie achter onder deze blog.


Wil je op de hoogte blijven van onze belevenissen? Volg mij dan op facebook of instagram.

Let op! Deze blog bevat affiliatie links.

2 gedachten over “Strijkkralen – Creatief en ontspannend

Geef een reactie