De voorlees moeder

Hoe vertel ik het kerstverhaal aan mijn kinderen?

Het is bijna kerst. Dan vertel ik graag het kerstverhaal aan mijn kinderen.

Vroeger als kind, gingen wij op 1e kerstdag naar de kerk. Ik deed dan mee met het kerstspel. Ik heb heel wat rollen mogen vervullen. Van Schaap, tot engel, tot verteller toen ik wat ouder was. Ik heb zelfs een keer een halve dienst stil onder in de preekstoel gezeten, wachten op het moment dat ik als engel tevoorschijn kwam, om wat te zeggen.

Hoe vertel ik het kerstverhaal aan mijn kinderen?

Nu ik moeder ben, vertel ik het kerstverhaal aan mijn kinderen. Netflix en Videoland staan vol met kerstfilms met de kerstman, maar het echte kerstverhaal, de geboorte van Jezus, wordt daarin niet vertelt.

Naar de kerk

Normaal gesproken gaan we de zondag voor kerst naar de kerk, daar is dan een speciale kerstviering voor de kinderen. Het kerstverhaal wordt gespeeld en we zingen liedjes. Soms doen mijn kinderen mee met het kerstspel en soms willen ze alleen kijken, ook prima.
We kregen een boekje van de kindernevendienst met activiteiten en verhalen en activiteiten voor de adventsperiode.

var bol_sitebar_v2={“id”:”bol_1638168667921″, “baseUrl”:”partner.bol.com”,”productId”:”9200000019512265″,”familyId”:””,”siteId”:”1007545″,”target”:true,”rating”:true,”price”:true,”deliveryDescription”:true,”button”:true,”linkName”:”Dick%20Bruna%20Kerststal”,”linkSubId”:””};https://partner.bol.com/promotion/static/js/partnerProductlinkV2.js

Kerst met de zandtovernaar

Afgelopen weekend keken we kerst met de zandtovernaar. Daarin wordt het verhaal op een mooie manier verteld, aan de hand van liedjes en mooie tekeningen in het zand.

Kerstverhaal

Kerststal en boekje van Dick Bruna

Thuis hebben we een houten kerststal onder de kerstboom staan van Dick Bruna. Samen met het bijbehorende Dick Bruna boekje. In dit boekje wordt het kerstverhaal op een fijne en kindvriendelijke manier vertelt. Waardoor het makkelijk te begrijpen is voor kinderen al vanaf jonge leeftijd. Mijn kinderen spelen regelmatig met de stal. Mijn 8-jarige dochter leest vaak het verhaal voor, terwijl ze ondertussen samen het verhaal naspelen met de figuurtjes.

Wist je dat het kerstverhaal van Dick Bruna ook op YouTube te vinden is?
Hoe vertel jij het kerstverhaal aan je kinderen? Laat een reactie achter onder deze blog.

var bol_sitebar_v2={“id”:”bol_1638168778048″, “baseUrl”:”partner.bol.com”,”productId”:”9200000114043030″,”familyId”:””,”siteId”:”1007545″,”target”:true,”rating”:true,”price”:true,”deliveryDescription”:true,”button”:true,”linkName”:”mijn%20eerste%20kerstmis%2C%20Dick%20Bruna”,”linkSubId”:””};https://partner.bol.com/promotion/static/js/partnerProductlinkV2.js

Wil je op de hoogte blijven van onze belevenissen? Volg mij dan op facebook of instagram.

Deze blog bevat affiliatie links.

2 gedachten over “Hoe vertel ik het kerstverhaal aan mijn kinderen?

  1. Wij gaan normaal gesproken naar de kerk op kerstavond. Vanavond wordt het digitaal uitgezonden, dus misschien op die manier toch naar de kerk. Onze tante pollewop begint het nu langzaam te begrijpen.

  2. Wij gaan meestal op Kerstdag naar de kerk. Maar dit zal niet lukken, want de kerkdiensten zijn al heel lang verboden door Corona. Misschien kunnen we digitaal kijken. Bedankt voor de link van het kerstverhaal. Ga ik eens tonen aan de kids.

Geef een reactie